Турнирите от Големия шлем за 2017 година вече са в

...
Турнирите от Големия шлем за 2017 година вече са в
Коментари Харесай

Азиатски тенис авантюри с Гришо и компания

Турнирите от Големия шлем за 2017 година към този момент са в историята, най-важните титли са раздадени, само че все пак най-интересното в мъжкия тенис следва.

Защо ли? Защото в идващите два месеца ще станем директни очевидци на гросмайсторската борба за първото място в ранглистата сред титаните Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Към момента Матадора има преимущество от близо 2 хиляди точки, само че в идващите седмици има задоволително шампионати и точки за печелене, тъй че Маестрото има всички шансове да реализира нещо историческо като на 36 години още веднъж се изкачи под №1 в света.

Другата огромна конспирация за нас българите ще бъде представянето на Григор Димитров, който ще се бори до последно за присъединяване на финалния Мастърс на осемте най-хубави.

Представянето на Гришо от началото на годината, насъбраните точки, а и отсъствието на огромни имена като Джокович, Мъри, Вавринка и Нишикори вършат възможностите на българина отлични, само че въпреки всичко той има още много работа за извършване.

В класацията за 2017 Димитров е шести, само че зад него има много тенисисти, които ще опитат да го изместят от осмицата, тъй че Григор няма място за разпределяне.

Голяма роля в битката на всички елитни тенисисти ще изиграят шампионатите на хард настилка в Азия, които ще заемат вниманието на почитателите в идващите три седмици.

Всичко стартира през тази седмица с два шампионата от сериите АТП 250 - в китайските градове Ченду и Шънджън.

В Шънджън лидер на схемата е Алексндър Зверев, а другите огромни имена са брат му Миша и Давид Гофен.

В Ченду също има състезател от топ 10 в лицето на Доминик Тийм, който продължава борбата си за място на финалния Мастърс в Лондон. На линия са и финалистите от 2016 - първенецът Карен Хачанов и вторият Алберт Рамос-Виньолас.

Най-интересното от шампионата в Ченду можете да гледате от петък до неделя в ефира на Mtel Sport 2.

Следващата седмица пък ще бъде изпълнена с тенис, тъй като едновременно има два мощни шампионата от сериите АТП 500 - в Пекин и в Токио.

Именно в Пекин Григор Димитров ще означи завръщането си на корта. Освен него поръчки за присъединяване са подали Рафаел Надал, Саша Зверев, Ник Кириос, Жо-Вилфрид Цонга, Томаш Бердих и още доста тенисисти от топ 30.

В Токио ситуацията е сходно - Доминик Тийм, Марин Чилич, Давид Гофен, Ришар Гаске, Гаел Монфис и Милош Раонич са единствено част от имената на участващите.

И двата шампионата са главно в утринните часове и ще бъдат предавани по Mtel Sport 1 (Пекин) и по Mtel Sport 2 (Токио).

А черешката на тортата в триседмичното азиатско премеждие е Мастърса в Шанхай сред 8 и 15 октомври. Там към този момент ще вземат участие безусловно всичко налични звезди, а залогът ще бъде доста огромен, тъй като точките за разпределяне са много. А Мастърсът в Лондон чука на вратата!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР