Турнирът в София вече отмина. Неочакван победител - Мирза Башич,

...
Турнирът в София вече отмина. Неочакван победител - Мирза Башич,
Коментари Харесай

Григоре, играй и в неделя!

Турнирът в София към този момент отмина. Неочакван победител - Мирза Башич, а Григор Димитров не пристигна. Много български почитатели на тениса таят засегнатост в себе си, задавайки си въпроса "Григоре, играеш в Ротердам няколко дни след шампионата в България, за какво не пристигна?'' До избрана степен тези хора са прави, тъй като, най-малкото, наподобява необичайно Григор Димитров да не играе на шампионата в София на 8-ми февруари, когато трябваше да е първият му мач, а да взе участие на 14-ти в Холандия, и то във очевидно доста положително положение. 
От друга страна, това  тематика, в която са значими детайлите и която Димитров и екипа му би трябвало да са решили. Ясно беше, че щом Димитров удостовери присъединяване на шампионата от сериите ATP 500 в Ротердам, значи е покрай най-хубавото си физическо положение. Но сякаш у нас присъстваше едно възприятие на нерешителност по какъв начин ще стартира българинът, ще издържи ли през шампионата? Е, към този момент е на полуфинал. И то с три следващи чисти победи с 2:0 сета над Юичи Сугита, Филип Крайнович и Андрей Рубльов. Всички тези тенисисти са в топ 50 на международната класация. Сериозни имена. Като че ли обаче българина не се интересуваше от това. Димитров евентуално е дошъл с ясна цел в Ротердам - да завоюва шампионата. 
Споменатите трима досега се трансформират в просто спирки към крайната точка. И то от тези спирки, на които няма доста качващи се пасажери и влакът се движи бързо. Засега. Утре на Григор Димитров му следва доста тежък конфликт против международния номер 7 Давид Гофен. Мач, в който българинът е любимец. А и няма по какъв начин да бъде по различен метод откакто първенецът от финалния Мастърс за 2017-та до тук в шампионата играе тенис, непосредствен до най-най високото международно равнище.  Руснакът Рубльов го усети най-сериозно. 
Ако Димитров се показа по този начин и против Давид Гофен, белгиецът съвсем няма да има опция за противопоставяне. Днес много хора ще бъдат пред екраните, подкрепяйки Григор по пътя му към финала. А в случай че Димитров стигне до последната среща в шампионата в неделя и тя е против Роджър Федерер, то тогава мачът ще бъде от национално значение. А и реализуем! Така че, Григоре, играй и в неделя!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР