Турнирът в Ротердам е с богата история в ATP Тура

...
Турнирът в Ротердам е с богата история в ATP Тура
Коментари Харесай

Жребият в Ротердам: Циципас оглавява схемата; възможен мач между Алиасим и Мъри

Турнирът в Ротердам е с богата история в ATP Тура и постоянно е съумявал да си обезпечи присъединяване на най-големите звезди в спорта, а тазгодишното издание не прави изключение, въпреки че някои топ играчи оповестиха отдръпването си от конкуренцията, визирайки Даниил Медведев, Яник Синер и двукратния първенец Гаел Монфис. Все отново надпреварата остава извънредно мощно и ни чакат голям брой любопитни дуели още от първия кръг, съдейки по изтегления към този момент чоп.

Стефанос Циципас оглавява схемата и привидно разполага с удобен старт, тъй като го чака откриващ дуел с испанеца Алехандро Давидович Фокина, който не се усеща по никакъв начин удобно на твърди кортове в зала. Впоследствие гъркът би могъл да срещне някой всред Лойд Харис и Илия Ивашка, чиито изяви от началото на сезона са извънредно неуверени и нито един от двамата към момента не е записвал победа през 2022-ра.

Същото важи с цялостна мощ за първия подложен по пътя на международния номер четири, а точно Николоз Басилашвили. Грузинецът се намира в серия от седем следващи провали и надали би затруднил изключително топ ранкирания състезател в Ротердам. Все отново елинът несъмнено може да се тормози от възможните си съперници в полуфиналната фаза, тъй като там може да го чака Денис Шаповалов, чиято форма го води до купата на ATP Cup и четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а тук е още и Хуберт Хуркач, от който Циципас позволи загуба при последната им среща.

Долната половина също е изпълнена със съществени имена, измежду които стои това на миналогодишния първенец Андрей Рубльов. Руснакът не е по никакъв начин безапелационен от началото на годината, само че би могъл да откри най-хубавата си игра в хода на конкуренцията, защото има шанса да стартира присъединяване си с мач против квалификант. Във втория кръг би го очаквал един от Артур Риндеркнех и Сун-уу Куон, като въпросните състезатели бележат осезателен напредък през последните месеци и несъмнено не трябва да бъдат подценявани.

Четвъртфиналната фаза предлага забавни варианти пред втория подложен, тъй като там бихме могли да станем очевидци на повтаряне от миналогодишния край, в случай че Мартон Фучович съумее да запише две поредни победи, което не наподобява изключително евентуално, имайки поради съществуването на Аслан Карацев в неговия поток.

Феликс Оже-Алиасим пък евентуално се явява като любимец да детронира настоящия първенец, съдейки по страхотните изяви на младока в Австралия. Това би могло да се случи най-рано в полуфиналната фаза от шампионата, единствено че преди този момент канадецът ще би трябвало да преодолее поредност от класни противници. В четвъртината на третия подложен попаднаха тенисисти от ранга на Александър Бублик, Камерън Нори и трикратния първенец от Големия шлем - Анди Мъри.

Ето я и цялостната скица в Ротердам:

Rotterdam ATP 500 Main draw singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР