Турнирът в Неапол не премина никак гладко, имайки предвид множеството

...
Турнирът в Неапол не премина никак гладко, имайки предвид множеството
Коментари Харесай

В италианското дерби: Безпогрешен Музети подчини Беретини и вдигна трофея в Неапол!

Турнирът в Неапол не мина по никакъв начин безпрепятствено, имайки поради множеството недоволства на играчите от изискванията и настилката, на която трябваше да бъде извършена конкуренцията. Въпреки това обаче домакинската аудитория надали би могла да бъде недоволна от стечението на събитията, защото в конфликта за купата взеха присъединяване двама италиански представители в лицето на Матео Беретини и Лоренцо Музети. Двамата сътвориха зрелищен дуел, изпълнен с красиви отигравания, само че в последна сметка Музети се оказа по-добрият и справедливо победи след 7:6(5) 6:2, вдигайки втора купа в кариерата си.

От началото на срещата ставахме очевидци на редица първокласни разигравания, в които двамата финалисти постоянно опитваха промяна на посоката за предизвикателство на неточност от противниковата страна. В играта на Беретини липсваше присъщата за него експанзия, което позволяваше на Музети да диктува темпото в разиграванията. Така младокът доближи до общо шест благоприятни условия за пробив в хода на сета, само че точно тогава сервисът на миналогодишния финалист от Уимбълдън му се притече на помощ и заплахите бяха избегнати. Развръзката на този толкоз равносилен сет разумно пристигна в тайбрек, където един-единствен минибрейк наклони везните в интерес на Музети, който не се поколеба и се възползва от шанса си, затваряйки откриващата част в своя изгода.

Загубата на предходния сет даде своето отражение върху увереността на римлянина в първите минути на втората част, където съмненията в играта му доведоха до пробив още на старта за 20-годишния му противник. Въпреки събитията Беретини продължи да търси способи да се завърне в мача, но Музети го надиграваше по всеки един индикатор и съвсем скоро младокът дублира задатъка си от брейк, след което бе единствено въпрос на време да докара нещата до сполучлив за себе си свършек. 

Get used to this sight!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР