Турнирът в Мец от самото си начало беше изпълнен с

...
Турнирът в Мец от самото си начало беше изпълнен с
Коментари Харесай

Без загубен сет: Сонего сломи Бублик и е новият шампион в Мец!

Турнирът в Мец от самото си начало беше изпълнен с доста драма и подвизи на привидно безспорни новобранци, заради което изненадващо до мача за купата стигнаха Лоренцо Сонего и Александър Бублик. Сблъсъкът обещаваше тъждество на силите и казахстанецът заради мощната си игра в зала биваше апетитен от някои за любимец, само че международният номер 65 изцяло опроверга рецензиите по собствен адрес за слабата си година и завоюва в поредни сетове за 90 минути на корта - 7:6(3) 6:2. Трофеят се явява трети на равнище АТР в кариерата на италианеца, който към този момент може да се похвали с купа от всеки тип настилка в сбирката си, а след броени дни следва да открие акцията си на тазгодишния Sofia Open.

На старта никой от двамата финалисти не се осмеляваше да поема непотребни опасности и се беше концентрирал върху печеленото на личните си подавания, преди с поредност от топки в навън италианецът да се изправи пред угрозата да инкасира пробив, но извади началния си удар от обстановка 0:40. Световният номер 44 също не беше непогрешим и след двойна неточност даде сетбол на съперника, само че го отрази, с цел да провокира изиграването на тайбрек. В дългия гейм Сонего пръв осъществя минипробив, който изгуби за миг, само че скоропостижно възвърне задатъка си в резултата и безпроблемно записа откриващия сет на сметката си.

Бублик потегли сполучливо на сервис във втората част, преди тотално да се пречупи под натиска на смисъла на срещата, като в играта му се завърнаха " цирковите номера " и смач с дръжката на ракетата, подбудени от безпомощността му на корта, а в същото време международният номер 65 решително крачеше към успеха - сет и 5:1. Сонего не изпита никакви усложнения против към този момент обезверения си сътрудник и с отличен сервис гейм постави точка на разногласието, триумфирайки с оценката от конкуренцията в Мец.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР