Турнирът в Маями ще може да се похвали с най-големия

...
Турнирът в Маями ще може да се похвали с най-големия
Коментари Харесай

Hard Rock Stadium ще е най-големият корт в ATP Тура през 2023


Турнирът в Маями ще може да се похвали с най-големия корт в мъжкия Тур и през 2023 година Според формалните данни на ATP „ Hard Rock Stadium “ продължава да бъде на върха в класацията, изпреварвайки със напълно малко другия пролетен Мастърс в Съединени американски щати – този в Индиън Уелс.

„ Раят на тениса “ в Калифорния дълго време бе отличник, само че това се промени през 2019, когато Miami Open се реалокира от Кий Бискейн в Маями Гардънс. Понастоящем кортът на „ Hard Rock Stadium “ може да се похвали с потенциал от 16 500 седящи места, до момента в който този в Индиън Уелс е с 16 100. Единственият шампионат в Топ 5, който не е от категория Мастърс, е ATP 500 конкуренцията в Пекин. Тя дели третата позиция с Париж (15 000).

Торино и Мадрид разделят шестата позиция (12 500), следвани от Синсинати (11 614). Челната десетка допълват Акапулко и Хале (11 500), които изпреварват другите три Мастърс шампионата в календара. Същевременно на последната позиция е ATP 250 шампионатът в Далас, чийто централен корт е с много по-скромните 2500 седящи места.

Макар да бе свален от върха, в близко бъдеще Индиън Уелс може да си върне първата позиция. Организаторите на шампионата в Калифорния оповестиха, че през 2023 година ще бъде сложено началото на плана „ Нова епоха в Рая на тениса “. Първоначално той ще включва реставрация и разширение на зоните за хранене и извършване на покупки, както и на част от подготвителните кортове, след което ще се пристъпи към по-големите уреди в комплекса.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР