Турнирът в Куинс през тази година е запазил уайлд-кард за

...
Турнирът в Куинс през тази година е запазил уайлд-кард за
Коментари Харесай

Мъри има запазен уайлд-кард за турнира в Куинс

Турнирът в Куинс през тази година е запазил уайлд-кард за Анди Мъри, оповестиха уредници на конкуренцията. 31-годишният британец се възвръща след интервенция на бедрото и към момента не е оповестил точна дата на своето завръщане, откакто игра за последно на Аустрелиън Оупън през януари. Турнирът в Куинс ще се организира сред 17-23 юни, което може да даде опция на тенисиста да загрее, в случай че реши да взе участие на Уимбълдън.

Мъри има обезпечен уайлд-кард за шампионата в Куинс, при положение, че реши да взе участие на една от мощните съревнования на трева.

Мъри се подложи на хирургическа намеса през януари в Лондон и показа, че не изпитва към този момент болежка в бедрото, макар че досега е удрял единствено няколко топки без изключително придвижване на тялото. Шотландецът може да взе участие на домашния шампионат от Големия шлем – Уимбълдън, със предпазен ранкинг, като влиятелната конкуренция към този момент разгласи краен период до 18 юни за уайлд-кард на тазгодишното издание. „ Имаме непокътнат уайлд-кард за Мъри, който ще уведоми турнирния шеф Стивън Фароу дали ще взе участие, когато наближи конкуренцията “, се споделя в изказване на уредниците.

БГНЕС напомня, че Мъри съобщи преди началото на Аустрелиън Оупън, че обмисля да спре с тениса след Уимбълдън, само че също по този начин разкри, че шампионатът в Мелбърн може да бъде последният в кариерата му. Междувременно, първата ракета на Англия Кайл Едмънд и сънародникът му Камерън Нори също бяха доказани в крайния лист с играчи на Куинс, който предлага задоволително елитни тенисисти измежду първите 32-ма сложени в схемата. Миналогодишният финалист на Ол Инглънд Клъб Кевин Андерсън и международният номер 8 Хуан Мартин дел Потро са измежду деклариралите присъединяване, дружно със защитаващия купата си Марин Чилич, Ник Кирьос, Стан Вавринка, Григор Димитров, Милош Раонич, Стефанос Циципас и полуфиналиста от Аустрелиън Оупън Лука Пуй.

„ Тазгодишното издание на Куинс ще бъде изпълнено със звезди от сегашното и бъдещето “, съобщи турнирният шеф Стивън Фароу. „ С наслаждение ще се насладим на играта на топ 10 играчи в лицето на Кевин Андерсън и Хуан Мартин дел Потро, които се причисляват към към този момент деклариралите присъединяване първенци от Големи шлем Марин Чилич и Стан Вавринка, и група от млади тенисисти, в които ние виждаме бъдещето на нашия спорт в идващите години “, добави той. Освен на сингъл, паралелно ще се организира и шампионат на двойки, както и първата конкуренция за хора с увреждания на трева отвън Уимбълдън. Предстои и първото издание на трофея „ Пол Хъчинс “ – дуел до 18 година сред Англия и Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР