Турнирът Serbia Open вероятно няма да се играе през следващата

...
Турнирът Serbia Open вероятно няма да се играе през следващата
Коментари Харесай

Serbia Open губи лиценза си, Джокович търси нови варианти


Турнирът Serbia Open евентуално няма да се играе през идната година. Причината е, че фамилията на Новак Джокович губи лиценза.

Надпреварата от сериите АТР 250 за първи път се организира в интервала 2009-2012 година, а след това още веднъж се завърна под името Serbia Open през 2021. Тогава шампионатът на клей Hungarian Open (2017-2019) смени местоположението си в Белград.

По-рано през годината се появиха и други проблеми, свързани със градеж за Serbia Open. Оказа се, че има несъгласие с някои законови правила в Босна и Херцеговина. За това алармира Свободна Европа, базирайки се на материал на балканската работа на радиото.
 serbia open

Турнирът тази година ще се организира в Баня Лука, а не в Белград, поради реорганизация на Novak Tennis Centre в сръбската столица, а за задачата е почнало построяването на специфичен корт, като планът е на стойност 7,7 млн. евро.

„ Важно е да се означи, че лицензът не е наш. Ние го получихме от Йон Циряк, а в този момент той си го желае назад “ – изясни Новак Джокович пред Sport Klub.

„ Ние желаеме да купум лиценза, с цел да може този шампионат да остане в Сърбия за доста години напред и да бъде сполучлив. АТР ни даде доста висока оценка за организацията, имаше доста хора по трибуните. Няма обаче какво да се направи, когато притежателят не желае да продава “.

Братът на Новак, Джордже е турнирен шеф на Serbia Open. Събитието стартира на 17 април, а международният №1 е удостоверил присъединяване.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР