Турнирът по тенис Лейвър Къп 2020 няма да се проведе

...
Турнирът по тенис Лейвър Къп 2020 няма да се проведе
Коментари Харесай

Лейвър Къп беше преместен за есента на 2021-а година

Турнирът по тенис Лейвър Къп 2020 няма да се организира през септември тази година, както е планувано авансово, а ще се измести за 2021-а, с цел да не съвпадне с датите на пренасрочения към този момент за есента “Ролан Гарос”.

Тенис-календарът, както и целият международен спорт, изпаднаха в цялостен безпорядък поради върлуващия ковид, който е причина да се отсрочва събитие след събитие.

Френската федерация по тенис към този момент реши да измести шампионата от Големия шлем от 20-и септември до 4-и октомври. Първоначално уредниците на Рейвър Къп упорстваха тяхното съревнование също да се организира по проект, като по този метод сътвориха много компликации при избора на играчите от АТР-тура, само че в този момент взеха решение да го анулират.

" За страдание Лейвър Къп би трябвало да бъде отсрочен с година, само че на този стадий това е единственото вярно решение за всички. Знаем, че нашите почитатели няма да харесат тази вест, само че просто нямаме избор, сподели от своя страна президентът на шампионата Тони Годсик.

При смяната шампионатът ще се състои на 24, 25 и 26-и септември 2021-а година в Търговско дружество Гардън в Бостън. Формулата на осъществяване остава същата: воденият от Роджър Федерер тим на Европа ще би трябвало да се изправи против Сборен международен тим.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР