Турнирът от сериите Мастърс 1000 в Мадрид ще се провежда

...
Турнирът от сериите Мастърс 1000 в Мадрид ще се провежда
Коментари Харесай

Мастърсът в Мадрид вече ще се провежда в две седмици

Турнирът от сериите " Мастърс 1000 " в Мадрид ще се организира в границите на две седмици от 2021 година.

Надпреварата за първи път се организира като шампионат от категория “ATP Masters 1000” през 2002 и по-късно мина от твърда настилка на клей през 2009, като се комбинира и със състезание при дамите от категория WTA Premier. Предстои нова забележителна смяна, като изданието следващата година ще се организира от 27 април до 9 май.

„ Щастливи сме от постигането на задачата за двуседмичен шампионат. Търсехме сходно удължение и е справедливо и належащо. То ще ни разреши да се любуваме на най-хубавия тенис в света на „ Каха Магика “ за още няколко дни. Сигурен съм, че както двата ни спонсора, по този начин и всички почитатели ще приветстват новината с отворени прегръдки, наред с град Мадрид, който ще има повече гости за по-дълъг интервал от време “, показа турнирният шеф Фелисиано Лопес.

„ Мастърсът в Мадрид е с изключително висок статут в тенис обществото. Този двуседмичен формат ще разреши на уредниците да покажат това първокласно събитие в красивия град Мадрид като едно от най-важните в календара на WTA и рамките на тениса “, съобщи президентът на Женската тенис асоциация Стив Саймън. Турнирът не се организира през 2020 заради пандемията от ковид, само че Новак Джокович и Кики Бертенс са настоящи първенци от 2019-а.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР