Турнирът от сериите АТР 250 у нас Sofia Open през

...
Турнирът от сериите АТР 250 у нас Sofia Open през
Коментари Харесай

Sofia Open 2023 ще се проведе в началото на годината

Турнирът от сериите АТР 250 у нас Sofia Open през 2023 година ще се организира в интервала 30 януари - 5 февруари, стана ясно от оповестения календар на Мъжката тенис асоциация (АТР) за идната година.

По този метод конкуренцията ще се върне към интервала, когато стана част от календара на АТР и се организираше при започване на годината.

През 2023 година пък Sofia Open ще започва директно след завършека на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open, който ще се организира в интервала 16-29 януари.

Това на процедура значи, че конкуренцията в зала " Арена Армеец " ще организира идващите си две издание единствено в границите на няколко месеца, защото през 2022 година шампионатът Sofia Open е очакван за интервала 26 септември - 2 октомври.

Междувременно, в новия календар на АТР огромната смяна е обвързвана с Мастърс шампионатите в Мадрид, Рим и Шанхай. От следващата година тяхната дълготрайност ще се усили от 9 на 12 дни по сходство на конкуренциите в Индиън Уелс и Маями.

Тази смяна ще докара и до смяна в броя на участниците в главната скица на тези шампионати, като от следващата година тя ще бъде 96 вместо досегашните 56.

Подобна промяна ще претърпят и Мастърс конкуренциите в Синсинати и Монреал/Торонто, само че тя ще се случи чак през 2025 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР