Турнирът от Големия шлем - Ролан Гарос, ще се проведе

...
Турнирът от Големия шлем - Ролан Гарос, ще се проведе
Коментари Харесай

Добра новина за феновете на тенис - Ролан Гарос ще е с публика

Турнирът от Големия шлем - " Ролан Гарос ", ще се организира в наличието на стеснен брой фенове. Това разгласи Френската тенис федерация.

Заради ограниченията в битката с ковид тенис комплексът в Западен Париж, който приема мачовете от Откритото състезание на Франция, ще бъде разграничен на три зони. Първата и втората от тях са към двата най-големи корта - " Филип Шатрие " и " Сюзан Ленглен ", като на тях ще бъдат допускани до 5 000 фенове на ден.

Третата зона ще бъде към третия по огромен корт и там ще могат да влязат до 1 500 души дневно. Всички фенове ще бъдат задължени да носят маски, а състезателите ще би трябвало да се подлагат на постоянни проби. Първите от тях ще бъдат при идването им в Париж, вторите - три дни по-късно, а по-нататък ще се организират в интервал от 5 дни.

" Откакто интернационалната верига се рестартира, Ролан Гарос ще бъде първият шампионат с привилегията да бъде хазаин на аудитория ", сподели президентът на Френската тенис федерация Бернар Джудичели.

Директорът на шампионата Ги Форже добави, че всички играчи ще бъдат тествани при идването им във френската столица. Те ще бъдат упълномощени да играят, в случай че върнат негативен тест и ще преминат втори тест 72 часа по-късно. След това играчите ще бъдат тествани на всеки пет дни, до момента в който играят в шампионата, и ще би трябвало да останат в двата хотела, резервирани от уредниците.

Мачовете от квалификациите на шампионата, които започват на 21 септември, ще се играят без наличието на аудитория.

Състезанията в главната скица стартират на 27 септември и ще продължат до 11 октомври
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР