Турнир по тенис на корт за студенти и докторанти се

...
Турнир по тенис на корт за студенти и докторанти се
Коментари Харесай

Студенти и докторанти от ЮЗУ „Н. Рилски“ премериха сили в турнир по тенис на корт

Турнир по тенис на корт за студенти и докторанти се организира в новата спортна зала на университета, построена по план „ Насърчаване и повишение на мобилизацията на младежта – културно завещание и спортна валоризация “ с акроним PROMO-YMC(H)A по програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020.

Спортното събитие бе намерено от ректора на университета проф. доктор Борислав Юруков. Той означи, че модерната зала дава опция за осъществяване на разнородни спортни събития – от образователни занятия до реализирането на надпревари като Купа „ Дейвис “. Проф. Юруков акцентира, че залата дава отговор на всички модерни условия за провеждането на шампионати от най-високо равнище. Ректорът пожела на участниците да печелят доста купи, да не престават да спортуват и да се развиват, с цел да поддържат здрав дух в крепко тяло.

В конкуренцията, която е част от дейностите по плана, участваха студенти и докторанти от Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Първо място завоюва Александър Гошев, студент в четвърти курс, компетентност „ Информационни системи и технологии “. На второ място се класира третокурсникът от компетентност „ Спорт “ Мартин Илиев. Третото място бе за Елена Секулова, учаща се в магистърската стратегия „ Счетоводно-финансов мениджмънт “ и Адриан Айков, студент в първи курс, компетентност „ Физическо образование и спорт “.

Спортните събития в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ не престават и на следващия ден – 8 юни 2022 година В 09:30 ч. в новата закрита спортна зала ще започва шампионат по баскетбол.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР