Турнир от категория WTA 500 (Санкт Петербург) и три АТР

...
Турнир от категория WTA 500 (Санкт Петербург) и три АТР
Коментари Харесай

Жребии: Какво ни очаква в Петербург, Ротердам, Далас и Буенос Айрес


Турнир от категория WTA 500 (Санкт Петербург) и три АТР шампионата в Ротердам (АТР 500), Далас (АТР 250) и Буенос Айрес (АТР 250) ни чакат през идната седмица. В тях ще забележим още веднъж на корта за първи път след Australian Open някои от най-големите звезди в спорта.

Какво ни чака – разберете от идващите редове.

Санкт Петербург – две тенисистки от топ 10 и голяма конкуренция

След Australian Open най-хубавите в женския тенис получиха една седмица без шампионати, а подновяването на сезона е единствено с една конкуренция, тъй че е разумно схемата в Санкт Петербург да бъде изпълнена с доста класни състезателки.

Тя се води от две тенисистки в топ 10 в лицето на №8 Мария Сакари и №9 Анет Контавейт. Анастасия Павлюченкова е основната вяра на домакините, а в шампионата ще забележим още Елена Рибакина, Белинда Бенчич и Петра Квитова. За страдание шампионката от 2021-а Дария Касаткина е с Covid, тъй че няма да може да вземе присъединяване.

Най-интересните мачове в първи кръг :

Камила Джорджи – Екатерина Александрова

Ализе Корне – Елизе Мертенс

Белинда Бенчич – Вероника Кудерметова

Жил Тайхман – Анет Контавейт

Ротердам – Циципас и о ще 6 от топ 2 0

Ротердам по традиция е най-силният шампионат в зала в тази фаза на годината и не е изненада, че цели седем тенисисти от топ 20 ще се включат в шампионата. Сред тях лидер на схемата е Стефанос Циципас. Компания ще му вършат Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Хуберт Хуркач, Денис Шаповалов, Камерън Нори и Аслан Карацев.

Циципас открива акцията си против Алехандро Давидович Фокина, до момента в който други сложени като Рубльов, Оже-Алиасим и Шаповалов ще срещнат квалификанти.

Най-любопитна наподобява частта от схемата, в която спечелилият от мача сред Анди Мъри и Александър Бублик може да срещне Оже-Алиасим във втори кръг.

Най-интересните мачове в първи кръг :

Анди Мъри – Александър Бублик

Хуберт Хуркач – Жо-Вилфрид Цонга

Камерън Нори – Юго Умбер

Давид Гофен – Алекс де Минор
 Image

Буенос Айрес – последният танц на Дел Потро

Седмицата в Буенос Айрес безспорно ще мине под знака на може би последния шампионат в кариерата на Хуан Мартин дел Потро. „ Кулата от Тандил “ има предпочитание да играе и в Рио, само че всичко ще зависи от положението му в мача с Федерико Делбонис, който ще се организира във вторник вечер.

Разбира се, шампионатът ще ни предложи и други забавни дуели, което се подсигурява от наличието на Каспър Рууд, Диего Шварцман, Лоренцо Сонего и Фабио Фонини.

Най-инте ресните мачове в първи кръг :

Хуан Мартин дел Потро – Федерико Делбонис

Хуан Игнасио Лондеро – Пабло Андухар

Себастиан Баес – Холгер Руне

Беноа Пер – Душан Лайович
 Image

Далас – мощни сервиси и успех на американския тенис

За страдание шампионатът в Далас няма да бъде толкоз забавен за българските почитатели след отдръпването на Григор Димитров. В негово неявяване седем от осемте сложени са американци като схемата е доминирана от тенисисти с мощни сервиси – Тейлър Фриц, Райли Опелка, Джон Иснър, Максим Креси, Кевин Андерсън и Сам Куери.

Присъствието на шлагера от Австралия Креси несъмнено придава спомагателен интерес на шампионата. Същото важи и за присъединяване на Дженсън Бруксби, който поради Covid не взе участие в Австралия.

Джон Иснър постоянно се оправя сполучливо на шампионатите на американска земя, а няма по какъв начин да не се усмихнем на евентуалния му път към финала. Той ще ви увери, че в Далас ще има доста мощни сервиси.

Големия Джон стартира от втори кръг против Кевин Андерсън или Сам Куери. Максим Креси е възможният противник за четвъртфинал, а Райли Опелка за полуфинал.

Най-интересните мачове в първи кръг:

Оскар Оте – Джак Сок

Тенис Сандгрен – Маркос Гирон

Джон Милман – Брендън Накашима

Кевин Андерсън – Сам Куери
 Image
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР