Туркменистан наложи серия от забрани на жените в страната. На

...
Туркменистан наложи серия от забрани на жените в страната. На
Коментари Харесай

Туркменистан забрани маникюр, пластични операции и носене на дънки на жените в страната

Туркменистан наложи серия от забрани на дамите в страната.

На дамите към този момент е неразрешено да употребяват някои козметични услуги - да си вършат маникюр, да се подлагат на пластични интервенции и декоративна хирургия, неразрешено им е да вършат аборти . Дамите също по този начин нямат право да носят " тесни " облекла, да боядисват косите си, да удължават ноктите си или да си поставят мигли, както е неразрешено и уголемяването на гърдите.

Подготвяните в последните седмици забрани са причина доста дами в страната да изгубят работата си сякаш поради сложени гръдни импланти или увеличени устни. В Ашхабад и други туркменски градове полицията задържа дами с изкуствени мигли и нокти и ги води в полицейските ръководства. Там дамите са били принудени да се " отърват " от миглите или ноктите си, и им е била наложена санкция от 140 $.

В Ашхабад минимум 20 стюардеси са били уволнени през последните седмици за хипотетично потребление на ботокс и увеличаване на устните . Около 50 служителки на националния железопътен оператор са изгубили работата си поради гръдни импланти и увеличаване на устни, настояват източници.

В резултат на ограничаващи ограничения десетки салони за хубост в цялата страна стопираха активността си, откакто получиха предизвестие от полицията за възбраната за „ неразрешени “ процедури и услуги на клиенти.

Новите правила включват възбрана за носене на сини дънки и всевъзможни други прилепнали облекла. Разрешено е носенето на необятни дълги рокли.

Служителите на реда, обаче, са упълномощени да задължат дами за носене на „ неверни облекла “. Полицаите снимат нарушителите, сформират им протокол и ги принуждават да платят санкция.
Забранено е и носенето на бели сватбени рокли.
Властите не разрешиха на дамите да се возят в коли с мъже, които не са им родственици. Полицаи от Пътната полиция стопират коли с пасажери и изисква доказателства, че дамата е родственик на водача. Жените нямат право да сядат на предната седалка до водача.

От април тази година бе въведена и възбрана за осъществяване на аборти. Правозащитни организации означават, че Туркменистан позволява аборт до 5-ата седмица на бременността, до момента в който в другите страни е до 12-та седмица.

Правителството, обаче, обнародва закона, който беше признат още през 2015 година без публично разискване. Този закон не разрешава абортите, защото множеството дами в петата седмица от бременността даже не знаят, че са бременни.

Жените в страната обмислят провеждането на всеобщи митинги.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР