Turkish Airlines може да подпише споразумение с Rolls-Royce Holdings Plc

...
Turkish Airlines може да подпише споразумение с Rolls-Royce Holdings Plc
Коментари Харесай

Сделката на Turkish Airlines с Airbus и Rolls-Royce за 20 милиарда долара

Turkish Airlines може да подпише съглашение с Rolls-Royce Holdings Plc и Airbus SE за вътрешно произвеждане на съставни елементи за самолети. Сделката може ще е на стойност от 20 милиарда $, част от покупката на мега аероплан, оповестена предходната година.

Тя би трябвало да бъде оповестена на гала в Истанбул по-късно този месец, съгласно турски публични лица, представени от Bloomberg. Турската страна е най-големият акционер в самолетната компания.

Националният транспортьор на транспортьор на Турция удостовери закупуването на 230 самолета от Airbus през декември, с варианти за още. Авиокомпанията желае да разшири центъра си в Истанбул и да се изправи против районни съперници като Emirates и Qatar Airways. Като част от поръчката Турция упорства за локално произвеждане на части за самолети.

Споразумението е основно във връзка задачата на Турция да развие своята гражданска и военна авиационна промишленост и е част от поръчката на Airbus за 2023 година, която се прави оценка на към 70 милиарда $.
 Turkish Airlines поръча над 200 самолета от Airbus
Turkish Airlines поръча над 200 самолета от Airbus

Тази инвестиция е значим крайъгълен камък в по-нататъшното развиване на авиационната промишленост на страната

Турски компании като държавната TUSAS Engine Industries Inc. евентуално ще бъдат част от индустриалната стратегия, съгласно източниците.

Акциите на Airbus и Rolls-Royce се повишиха надлежно с 1,6% и 2,8% след новината.

Турция от дълго време води договаряния с задгранични компании, в това число Rolls-Royce, за приемане на технология за мотори за своите планове за танкове и военни самолети.

Производителят на реактивни мотори има взаимно дружество с индустриалния конгломерат Kale Group в Турция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР