Turkish Airlines, авиокомпанията, която не спира да се разраства и

...
Turkish Airlines, авиокомпанията, която не спира да се разраства и
Коментари Харесай

Turkish Airlines с рекордно високи резултати за пореден месец


Turkish Airlines, самолетната компания, която не стопира да се разраства и към този момент лети до 303 дестинации по целия свят, доближи рекорден за февруари растеж в трафика. За първи път общият брой на пътуващите с компанията през миналия месец е бил 5.1 милиона.

Резултати от трафика за февруари 2018 година:

Turkish Airlines е достигнала рекорден за самолетната компания коефициент на затоварване (процентът от седалковия потенциал, който е в действителност продаден и използван) за февруари. Общият брой се е повишил с 6.4 пункта, достигайки 79,7%, при растеж на броя налични места на база километри от 14%. В същото време интернационалният коефициент на затоварване е повишен с 6.6 пункта, достигайки 79,1%.

- Започналият през юли 2017 година двуцифрен растеж в търсенето (приходи на километър), е траял и през февруари, достигайки 24%.
- Изключвайки директните пасажери, броят на интернационалните пасажери се е нараснал с 27%.
- През февруари транспортът на товари / поща се е повишил с 39,4% по отношение на същия интервал през 2017 година Принос за това имат главно Близкият изток – с 61% нарастване, Северна Америка – с 52% нарастване, и Европа – с 39% нарастване.
- Ръст в коефициента на затоварване за февруари е регистриран изцяло във всички райони. Видимо покачване измежду останалите райони се вижда при Северна Америка, Африка, Европа и вътрешните линии надлежно с 11.1 пункта, 9.9 пункта, 6.3 пункта и 4.9 пункта.

Благодарение на своята разрастваща се мрежа от направления, професионално обслужване и огромно многообразие от услуги, за втори следващ път за 2018 година Turkish Airlines регистрира рекордно високи резултати. Общият брой на пътуващите с самолетната компания за януари и февруари е бил извънредно висок – 10.8 милиона. За същия интервал е регистриран растеж и в интернационалния коефициент на затоварване от 7.1. пункта, достигайки по този начин 78,8%. Допълнително, вследствие на покачването от цели 44% на превозените товари / поща, техният общ размер е бил 195 хиляди тона.

Основан през 1933 година с флотилия от пет самолета, през днешния ден Turkish Airlines, член на Star Alliance, е четиризвездна самолетна компания с 328 пътнически и товарни самолета и полети до 303 дестинации по целия свят, от които 254 интернационалните и 49 вътрешни линии, в 121 страни.
В изследването на Skytrax през 2017 година Turkish Airlines е определена за „ Най-добра самолетна компания в Европа “ за шеста поредна година и за „ Най-добра самолетна компания в Южна Европа “ за девети следващ път. През 2010 година печели интернационалната премия за „ Най-добро кетъринг обслужване в икономична класа “, през 2013, 2014, 2016 и 2017 година – за „ Най-добро кетъринг обслужване в бизнес класа “ и „ Най-добра конюнктура за хранене в бизнес класа “, през 2015 и 2017 година – за „ Най-добра конюнктура за отмора в бизнес класа “, а през 2016 година – за „ Най-добра конюнктура за хранене в бизнес класа “ и „ Най-добро кетъринг обслужване на борда на бизнес класа “.

Star Alliance е учредена през 1997 година като първата напълно интернационална асоциация за авиолинии, с цел да предложи достъп, самопризнание и безпроблемно обслужване на всеки интернационален пасажер. Редица награди, измежду които „ Air Transport World Market Leadership Award “ и „ Best Airline Alliance “ от Business Traveller Magazine и от Skytrax, потвърждават, че асоциацията се приема добре на пазара. Членове на асоциацията са: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brasil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI и United. В момента мрежата на Star Alliance предлага над 18 450 ежедневни полета до 1300 летища в 190 страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР