Туркиня на 86 години от Сакария /Северна Турция/, страдаща от

...
Туркиня на 86 години от Сакария /Северна Турция/, страдаща от
Коментари Харесай

Туркиня на 86 г. пребори коронавируса: Бог да пази всички от тази злина

Туркиня на 86 години от Сакария /Северна Турция/, страдаща от хронични болести, е съумяла да пребори ковид, оповестява турският ефирен канал НТВ.

Ресмийе Ъшък, която има високо кръвно, сърдечно-съдови и белодробни проблеми, се е заразила с новия ковид от сина си и снаха си, които на 12 март се върнали от религиозно поклонение " умра " в Саудитска Арабия. Възрастната жена е посетила околните си, които са били под карантина в дома си. Малко по-късно синът и снахата са получили здравословни недоволства и са дали позитивни резултати на тест за ковид, след което са били признати в болница, написа Българска телеграфна агенция.

След това и Ресмийе Ъшък е постъпила в болница поради кашлица и при нея също е бил открит ковид. След лекуване и тримата са дали негативни резултати на проби за ковид. Синът и снахата са изписани на 29 март, а Ресмийе Ъшък - на 1 април.

Възрастната жена, чийто образец дава вяра за други пациенти, борещи се с ковид, споделя, че е доста щастлива, че е победила заболяването. Тя се моли Бог да пази всички от тази несгода и приканва хората да си стоят у дома и да не излизат на открито.

Според последни данни общо 23 934 души в Турция са инфектирани с ковид, а 501 са умряли. Оздравелите от Ковид-19 в страната са 786 души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР