Туризмът в Кипър постигна значителен успех през миналата година, като

...
Туризмът в Кипър постигна значителен успех през миналата година, като
Коментари Харесай

Кипър вече се готви за летния туристически сезон

Туризмът в Кипър реализира забележителен триумф през предходната година, като означи нарастване от 20% на туристическите пристигания спрямо 2022 година, заяви Статистическата работа, представена от БНР. От туристическата промишленост на страната обявиха, че стартират с " сдържан оптимизъм " противоположното преброяване до идния летен сезон.

Над 3,8 млн. визити на задгранични туристи са регистрирани в Кипър през 2023 година, което е с 20% повече от 2022-ра и единствено с 3% по-малко от рекордната 2019 г.

Този растеж надвишава доста поставената цел от държавното управление през предходната година да се реализира нарастване на идващите туристи с 5 - 10%, разяснява заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Резултатите удостоверяват цялостното възобновяване на туристическата промишленост на страната след пандемията и войната на Русия в Украйна, означиха браншови организации, като подчертаха, че триумфът е реализиран в неподходяща конюнктура.

Войната в Газа прекъсна възходящия ход на идващите от Израел, с което през последното тримесечие на предходната година Кипър загуби втория си по значителност туристически пазар.

Англия обичайно продължава да държи шампионата с 34% от общия брой туристически пристигания на острова, следвана от Израел с съвсем 11% и Полша със 7%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР