Туризмът в България се е повишил с 24% от миналата

...
Туризмът в България се е повишил с 24% от миналата
Коментари Харесай

Радев: България ще има нови два хеликоптера до 2026 година

Туризмът в България се е повишил с 24% от предходната година и 9% от най-силната 2019 година България се развива все по-добре по връзки на планинския туризъм. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на " Академия по планинска медицина " в университетската болница " Лозенец ".

България може да се преглежда като добра за планински туризъм, в случай че има система, която подсигурява здравето и живота на хората. Нашите спасители са известни със своя професионализъм, освен в България, а и в чужбина. Липсват обаче средствата, с които разполагат.

" Ние би трябвало да имаме летателен уред, квалифициран да излети във всеки миг. Трябва да имаме инженерно механически състав, медицински състав, квалифициран. Трябва да имаме бази със специфични хангари, би трябвало да има комплицирана система за връзка. Трябва да имаме и лицензирани площадки на медицински заведения в цялата страна. Трябва да имаме действен координационен център. Тази система е доста комплицирана, подготовката на хората и построяването й ще отнеме доста време " съобщи Радев.
Според него е положена мощна основа, само че би трябвало непрекъсната съгласуваност, с цел да сглобим тази комплицирана система в едно. Той напомни, че още от лятото ще имаме два хеликоптера на лизинг. " Започваме там, където е най-лесно. На летище Враждебна и Долна Митрополия. Факт е, че ще има площадки и в Ямбол, и в Сливен, и в Русе и на всички места в страната. Според сезона хеликоптерите ще могат да домуват на разнообразни места ", изясни президентът.
По думите му два хеликоптера ще бъдат оборудвани особено за планинско избавяне. Те ще са ситуирани наоколо до планинските региони.

" Най-важното е да се обезпечи сигурност, изискват се доста познания, организация и подготовки. Надявам се до 2026 година да имаме разгърната система ", изясни още Радев съгласно него хеликоптерите в другите страните се употребяват най-вече в произшествия, само че у нас ще се употребяват за мозъчно съдовите болести.

Целта на академията е да стартира образование на експерти в характерната област на планинската медицина. Включените в програмата тематики са значими както в подтекста на слагане на началото на Системата за въздушна здравна помощ HEMS, по този начин и за по-добрата съгласуваност сред Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и избавителните служби в Спешната планинска медицина.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР