Туризмът ни очаква германци и поляци на почивка у нас,

...
Туризмът ни очаква германци и поляци на почивка у нас,
Коментари Харесай

Немци и поляци избират България за почивка

Туризмът ни чака германци и поляци на отмора у нас, а потокът от Турция ще се резервира на същите равнища от 2022 година

Това регистрираха пред отрасловия министър Зарица Динкова туристическите аташета, които съставляват Министерството на туризма в тези страни. Динкова се надява с тяхна помощ да се увеличи броя на туристите от " тези основни за нас пазари ".

Настоящият сезон е предизвикателство за немския пазар, съобщи аташето ни в Германия Тихомир Патарински. Отчита се леко задържане на резервациите Last Minute, само че то може да бъде обезщетено. Променя се и упованието на немските туристи към мечтаната от тях почивка, като огромна част от тях търсят устойчиви екологични оферти и благоприятни условия за авантюристичен туризъм.

Заради това сега доста хотели в България са добре запълнени с немски туристи, а други регистрират отлив. Данните на туроператорите в Германия демонстрират, че през този летен сезон се чака до 5% растеж по отношение на 2022г.

Относно туристите от Полша масово идват фамилии с няколко деца, а ползата към България и тази година е обичайно висок, акцентира туристическото ни аташе в страната Николай Костов. Нараства и броят на пътуванията, само че до лични жилища, които поляците са закупили у нас.

Те избират страната ни, макар че през този сезон на полския пазар са навлезли няколко нови туроператора, които оферират предложения и подбиват цените на пакетите у нас. Очакваният растеж от туристи от Полша през този сезон е до 20%.

Реалните данни от Турция пък демонстрират, че интензивният поток от туристи ще се резервира до равнищата от предходната година. Въпреки че поради отслабената турска лира хората свиват пътуванията си, България остава мечтана дестинация, уточни Теодора Таскова - туристическо аташе в Турция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР