Туризмът не трябва да бъде обвиняван за резкия скок на

...
Туризмът не трябва да бъде обвиняван за резкия скок на
Коментари Харесай

Туризмът ли е виновен за нарастването на новите случаи на covid в Гърция

Туризмът не би трябвало да бъде упрекван за внезапния скок на новозараените с ковид в Гърция, съобщи през днешния ден министърът на туризма Харис Теохарис, откакто държавното управление вкара някои ограничавания, целящи да спасят летния туристически сезон, написа в. " Катимерини ".
Гърция, която разчита на туризма за една пета от брутния вътрешен артикул на страната, започва сезона още през май с очакванията, че приходите ще доближат най-малко до половина на върха от 2019 година, когато над 30 милиона души посетиха страната, напомня Българска телеграфна агенция.

" Отварянето на туризма беше направено доста деликатно, през първите 10 дни на юли едвам 74 от взетите 105 609 проби на входните пунктове на страната бяха позитивни, т.е. единствено 0,07 % ", уточни министърът на конференция на гръцките хотелиери.
" Нашата страна няма проблем с отварянето на границите си ", добави той. " Увеличаването на инфекциите не е обвързвано с туризма ".

Правителството се надява най-малко на отчасти възкръсване на туристическия бранш това лято, само че е обезпокоено от разпространяването на мощно заразния Делта вид на ковид.
Около 41 % от гърците са изцяло имунизирани. Туристите би трябвало да покажат документ за имунизация или негативен ПСР тест на влизане в страната. Гърция заяви за 3109 нови случая на КОВИД-19 през вчерашния ден, с което общият брой на доказаните случаи от началото на пандемията доближиха 444 783. Починали са 12 806 души. Страната към този момент ще изисква от клиентите в заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата на закрито да показват доказателство, че са имунизирани против КОВИД-19, разгласи тази седмица държавното управление.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР