Туризмът на Гърция е на път да подобри рекорда на

...
Туризмът на Гърция е на път да подобри рекорда на
Коментари Харесай

Гърция на път да отчете рекорден туристически сезон

Туризмът на Гърция е на път да усъвършенства върха на най-хубавата година - 2019. По данни на Атинската комерсиална камара, приходите в сектора към този момент надминават 20 милиарда евро. Някои от островите на южната ни съседка като Крит и огромна част от тези в Егейско море са запълнени на 100%.

Южната ни съседка отбелязва най-силния си туристически сезон. Островите изпреварват по туристи континентална Гърция като огромна част от хотелите там са цялостни до края на август. Привлекателни за туристите са круизите по гръцките острови.

„ Преди година круизите бяха един, два, три, в този момент са 62. С тях туристите обикалят по

островите, стигат до северна Африка, Крит и Кипър, и се връщат. Това е несравнимо покачване. Със сигурност през уикендите тук в Солун не се намират места за престой. Заради потребностите към този момент се строят и нови хотели. ", Параскеви Патулиду - заместител регионален шеф на Солун.
Най-посещаваните острови са Санторини, Миконос, Крит и Родос. Традиционно българските туристи избират северната част на страната.Освен красивите плажове, българският екскурзиант е удовлетворен от обслужването на съседите ни.

„ Обслужването е на доста високо равнище, хората са извънредно общителни, усмихнати, личният състав се държи по този начин, както би трябвало. Обучен е в областта на обслужването. ", споделя Кремена Йорданова - туристка.
По наблюдения на екскурзовода Кириакос Хаджистефану, този сезон туристическият пъзел на посетителите на Гърция е неочакван.

„ Тази година руснаци и украинци бяха сменени от американци, германци и евреи. Те компенсираха отлива на воюващите страни. Те са платежоспособни. Резултатите в стопанската система ни към този момент са налице. ", споделя Кириакос Хаджистефану - екскурзовод.
Но макар огромния интерес, и в Гърция проблеми не липсват. Хотелиерите означават, че с изключение на от войната, в този момент са пострадали и от авиокризата в Европа.

„ Транспортният безпорядък и забавянията по летищата на Европа - това повярвайте ми се отразява върху туризма по цялото Средиземноморие. След съвсем пагубните минали 2 години на пандемия, в този момент и войната в Украйна усили рецесията. Зареждаме складовете, тъй като не знаем какъв брой ще скочат цените. Заради цените на бензина сякаш гръцките туристи изчезнаха. Като цяло на балканите сме с по-нисък бюджет. До септември в моя хотел съм цялостен с резервации. ", споделя Сократис Кирциос - притежател на хотел.
Заради рекордно високите равнища в туризма, Гърция възнамерява да удължи сезона до 15 ноември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР