Туризмът е входна врата за инвестициите във всяка страна, а

...
Туризмът е входна врата за инвестициите във всяка страна, а
Коментари Харесай

Радев обсъди с кмета на Банско нуждата от втори кабинков лифт в курорта

Туризмът е входна врата за вложенията във всяка страна, а Банско е едно от разпознаваемите лица на България освен в Европа, само че и по света. Това съобщи президентът по време на среща с кмета на Банско Стойчо Баненски. Държавният глава посети курорта, където се организира слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в който взе участие българският скиор Алберт Попов.

По време на срещата с кмета на Банско бяха разисквани провокациите пред локалното ръководство, както и опциите за развиване на туризма и популяризирането на българските туристически дестинации в международен мащаб. Държавният глава открои основното значение на вложенията в туризъм за развиването на стопанската система.

Президентът акцентира нуждата от това да бъдат обезпечени благоприятни условия за спорт и отдих измежду природата, без да се нарушава екологичното равновесие.По време на срещата бяха разисквани и увеличаващият се брой туристи, които посещават Банско всяка година и нуждата от построяването на втори кабинков въжен превоз в курорта.



В рамките на визитата си в Банско президентът се срещна с българския скиор Алберт Попов след неговото присъединяване в надпреварата. беседва и с президента на Международната федерация по ски Йохан Елиаш и президента на Българската федерация по ски Цеко Минев, с които бе разискван големият капацитет на Банско и България като дестинация за упражняване на зимни спортове и осъществяване на международни спортни надпревари.

Президентът се срещна и с представители на туристическия отрасъл. Държавният глава беседва и с представители на Планинската избавителна работа, като по време на срещата спасителите откроиха нуждата от приемането на Закон за доброволчеството, който ясно да регламентира тяхната активност, статута на спасителите, стандартите на работа и възнаграждение.



Пред публицисти поздрави Българската федерация по ски с нейната 100-годишнина, както и Алберт Попов за неговото положително показване на днешното съревнование. Държавният глава уточни, че е разискал с президента на Международната федерация по ски упоритостите на България да бъде хазаин на Младежки зимни олимпийски игри.

Вече имаме капацитета и най-важното – имаме готови хора, акцентира още президентът.

Държавният глава бе придружаван от своята брачна половинка Десислава Радева.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР