Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на

...
Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Не съм министър на ресторантьорите, защитавам и клиентите им


" Туризмът е прекарване и това, което би трябвало да дадем на клиентите си, е качествено отношение. Моят зов към бизнеса беше точно да ми оказват помощ да защитим качеството на продукта. Защото аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите. Без клиент нямаме бизнес, нали по този начин? Всички сме заинтригувани клиентите да са удовлетворени, с цел да има напредък ", разяснява Динкова пред публицисти в Бургас.

По думите ѝ отношението към клиентите би трябвало да е доста деликатно, тъй като, " с цел да защитим ставката от 9% (ДДС), би трябвало да имаме база, с която да я пазиме - да стъпим на това, че имаме един по-качествен артикул с отношение към клиента, към изискванията за прекарване към услугата туризъм в България ".

Зарица Динкова беше безапелационна, че не вижда причина да ѝ желаят оставката, откакто тя си е свършила работата.

" В случая опазих интереса на целия туристически бранш, ние би трябвало да поддържаме един добър имидж - не можем да демонстрираме такова отношение в промишленост, в която в действителност гостоприемството и отношението са основата на продукта, който ние предлагаме ", акцентира министърът на туризма.

Динкова сподели още, че е разговаряла с министъра на опазването на здравето по отношение на здравната помощ по плажовете.

" Планирам среща с министъра на опазването на здравето, има концепция в медицинските пунктове по плажовете да се наемат и парамедици, а освен медицински личен състав ", разяснява тя.

Министърът на туризма изясни също, че доста държи на партньорството с локалната власт и точно поради това е била срещата ѝ през днешния ден с кметове от Бургаско.

По думите ѝ с тях е разискала опциите за достъп до туристически услуги, както и туристическата инфраструктура, а идната седмица следва среща с кметовете по Северното Черноморие.

" Септември и октомври имаме с към 20 до 40 % растеж на полетите по отношение на предходната година, има нови дестинации от Полша и Англия, има екзотични полети от Кувейт и Испания. Целта е второто крило на сезона да се удължи. Държим във всяка една община да има по един общински плаж, тъй като има доста тъжби във връзка с платените зони ", заяви от своя страна и кметът на Бургас Димитър Николов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР