Туризмът е един от основните стълбове на икономиката на България

...
Туризмът е един от основните стълбове на икономиката на България
Коментари Харесай

Приходите от чуждестранен туризъм са 6,9 млрд. лв.

Туризмът е един от главните стълбове на стопанската система на България и единствено за предходната година ние посрещнаха повече от 8 900 000 задгранични туристи, повече от 9 милиона нощувки са регистрирани от българи, а чужденците са закупили над 27 милиона нощувки. Това уточни министърът на туризма Николина Ангелкова в дебата за туризма по време на първия Пловдивски стопански конгрес.

По думите й приходите от задграничен туризъм са в границите на 6,900 милиарда лв., и повече от 335 000 заети лица в бранша, предава Българска телеграфна агенция.

Като съществена цел на министерството на туризма Ангелкова уточни превръщането на страната ни в устойчива целогодишна туристическа дестинация в топ 5 от Югоизточна Европа. Затова, по думите й е належащо работа в екип с хората, които развиват секторните политики и като съществени цели уточни поддържането на добра и чиста инфраструктура, промените в образованието и обезпечаване на квалифицирана работна ръка.

За да предложим първокласен туристически артикул е нужна законодателна самодейност и популяризирането му на главните пазари в България, сподели още министърът на туризма. Според нея главните пазари за България са страните от Европейския съюз, от където идват 69 на 100 от туристите, а в топ 20 са Украйна, Израел, Молдова, с вероятност е работата за далечните пазари като Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати, Близкия изток. Това, съгласно Ангелкова е обвързвано с предлагането на взаимни туристически артикули със прилежащи страни и като образец уточни самодейността за общ балкански маршрут. Ангелкова добави, че е почнало създаването и предлагането на общи културни направления с фокус монументи на ЮНЕСКО, което ще спести средства за реклама.

По думите на министър Ангелкова би трябвало да се нареждаме като страна, която е предвидима, която предлага високо качество туристически артикул и сигурност за туристите. А това, добавя тя, може да се случи, в случай че работят дружно локалните управляващи и компаниите по места. Министерството е предложило за спор формулировка за народен курорт, както и главните действия, които следва да се контролират, свързани с инфраструктура, реклама, архитектурна визия, зелени площи, регулация на шумовите правила, с което ще може да се отговори на условията на всеки консуматор.

Изключително значимо е да се регламентира и къмпингуването, като би трябвало да се вкарат правила, които да не пречат както на феновете на къмпинги, по този начин и на останалите. Тя е уверена, че може да се откри салдото и този тип туризъм да се случва по разпоредбите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР