Туристка от Латвия умря в Кипър след участие в странна

...
Туристка от Латвия умря в Кипър след участие в странна
Коментари Харесай

Туристка умря след мистериозна церемония с халюциногени в Кипър

Туристка от Латвия умря в Кипър след присъединяване в странна гала, по време на която е пила халюциногенната запарка аяуаска. За това оповестява mixnews.lv.

Жената взела участие във въпросната гала в предградието на Ларнака. За да бъде включена в нея, платила 150 евро.

След като пила от напитката й прилошало и локални хора извикали кола за спешна помощ. В болничното заведение, обаче, умряла.

Аяуаската е амазонски растителен лек, който се употребява от стотици, евентуално хиляди години от локалните индиански племена по горното поречие на Амазонка, в днешните земи на Перу, Колумбия, Еквадор и Бразилия. Има най-малко още 40 наименования и е известно като свещеното лекарство, каапи, натема, михи и яге.

Началото на използването на аяуаската от шаманите се губи някъде из мъглите на историята, само че съществуват доста истории и митове измежду индианските племена на Амазония за това по какъв начин са го разкрили.

Аяуаската се употребява от шаманите около Амазонка за лечебни и гадателски цели. Приготвянето и използването на аяуаската е придружено от комплицирани ритуали, които се предават през поколенията на лечителите.

На специфични церемонии те употребяват лекарството като диагностичен инструмент, с цел да открият корена на болестта на техните пациенти.

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР