Туристите, участвали в масови събирания в разрез с правилата на

...
Туристите, участвали в масови събирания в разрез с правилата на
Коментари Харесай

Австралия заплашва туристи с депортация заради COVID-мерките

Туристите, взели участие в всеобщи събирания в прорез с разпоредбите на Австралия, въведени против новия ковид на Коледа, може да бъдат депортирани.

Миграционните управляващи проверяват стотиците младежи, събрали се на плаж „ Бронте “ в Сидни, макар рестриктивните мерки на здравните управляващи, и ще предприеме дейности против считаните за виновни. Това съобщи имиграционният министър Алекс Хоук, представен от  ДПА.

По думите му той е бил „ шокиран “ от тълпата на плажа, нарушила разпоредбите за обществено разграничаване. Повечето от хората са били задгранични туристи и притежатели на работна виза от Англия и Ирландия.

„ Съгласно Закона за миграцията, в случай че някой заплашва публичната сигурност или здраве, визата му може да бъде анулирана и отнета… Федералното държавно управление преглежда този въпрос. Много сме щастливи да депортираме хората, в случай че жестоко не се подчиняват на публичните здравни заповеди “, предизвести Хоук в ефира на радио 2GB.

Сидни пробва да потисне огнището на COVID-19 на северните си плажове, където 129 души са дали позитивни проби. Хиляди хора там са в условия на локдаун, до момента в който в останалата част на града могат да се придвижват свободно и да канят до 10 души в дома си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР