Туристите, снимащи пожарите, да стоят далеч от огъня, бушуващ в

...
Туристите, снимащи пожарите, да стоят далеч от огъня, бушуващ в
Коментари Харесай

Испанските власти към снимащите пожара: Стойте далеч от огъня

Туристите, снимащи пожарите, да стоят надалеч от огъня , вилнеещ в Източна Испания. За това предизвестяват длъжностни лица. Според тях „ зяпачите се излагат на огромен риск и пречат на напъните за потушаване на огъня “.

Повече от 500 пожарникари, подпомагани от 20 самолета и хеликоптера , се борят с пожар четири дни след експлоадирането му край село Вилянуева де Вивер в област Валенсия, оповестиха от службите за незабавна помощ.

Общо 493 пожара са унищожили рекордните 307 000 хектара земя предходната година

Полицията е забелязала 14 велосипедисти наоколо до мястото на пожара, които се опитвали да го прегледат от близко.

„ Още един път молим и най-много туристите да не се занимават с „ огнен туризъм ”, да не се доближават до периметъра на рисковата зона “, сподели Габриела Браво, районен началник на вътрешните работи в област Валенсия.

Огнената буря е избухнала в региона на Валенсия

Припомняме, че първият огромен пожар в Испания за тази година унищожи над 4 000 хектара гори и принуди към този момент 1700 души да изоставен домовете си в областите Валенсия и Арагон. Властите в страната оповестяват също по този начин, че един пожарникар е леко засегнат, до момента в който се е борил с огъня.

Около 200 поданици от региона Теруел в Арагон са получили позволение да се върнат по домовете си в неделя, оповестиха управляващите. Хората са обезпокоени, че пожарът може да има опустошително влияние върху локалната стопанска система, която зависи от туризма.

В Гърция са овладени трите горски пожар край Атина, само че управляващите остават в подготвеност

„ Хората тук живеят от колоездене, туризъм и няколкото бара “, споделя 72-годишният Хорхе Граусел.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР