Туристите се стичат в Долината на смъртта, едно от най-горещите

...
Туристите се стичат в Долината на смъртта, едно от най-горещите
Коментари Харесай

Долината на смъртта — най-сухото място в САЩ — дом на временно езеро след проливен дъжд

Туристите се стичат в Долината на гибелта, едно от най-горещите места на Земята и най-сухото място в Съединени американски щати, по необикновена причина тази месец. Проливен дъжд сътвори краткотрайно езеро в националния парк.

Някои са карали каяк. Други са сложили плажни столове. Децата носят бански костюми, с цел да се насладят на езерото, импровизирано известно като езерото Менли. Езерото е дълго към 6 благи, необятно 3 благи и надълбоко един фут към средата на февруари.

Как се е образувало езерото

Badwater Basin, където се е образувало езерото, се намира на дъното на Долината на гибелта. Обикновено това е суха солна повърхност. Силният дъжд промени това тази година.

Няма дренаж към морето от Долината на гибелта, сподели рейнджърът на парка Аби Уайнс. Но нормално количеството вода, вливаща се в региона, е доста по-малко от скоростта на изпарение. В Долината на гибелта падат приблизително към 2 инча дъжд на година, само че тази година дъното на долината е получило 4,9 инча дъжд единствено през последните шест ме...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР