Туристите са тези, които трябва да оставят повече в икономиката.

...
Туристите са тези, които трябва да оставят повече в икономиката.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Хекимян: Трябва да направим така, че туристите да остават повече време в София

Туристите са тези, които би трябвало да оставят повече в стопанската система. Говорим за потребност от конгресен, фестивален, културно-исторически, набожен и даже кулинарен туризъм. Идеята е туристите да не идват за нощувка или две, а да останат в нашата столица повече време. Това съобщи претендентът на за кмет на София при срещата си с ресторантьори и хотелиери, съобщи кореспондент на.

Освен туризма, Хекимян посочи и спорта като един от целите си в предизборната си акция.

„ Спортът е доста значима тематика, тъй като спортът ни дава съображение да притеглим огромни шампионати, огромни спортни събития, като към тях отваряме и най-болната тематика на града – Витоша и спортните бази. Смятам също по този начин, че лифтовете на Витоша би трябвало да проработят “, сподели той.

„ Когато Столична община поддържа построяването на нов народен стадион, който да посреща шампионати по всички стандарти, това ще бъде една София с друго лице, а не град на дребните планове. Така ние ще можем да се съревноваваме с останалите огромни европейски столици “, добави.

По думите му дигитализацията също е значим детайл от бъдещите политики за ръководството на столицата.

София би трябвало да има приложения и екскурзиантът да има всичко за нашия град в мобилния си телефон – заведения за хранене, хотели, културни обекти и така нататък, както е във Виена. Защото София би трябвало да бъде нашата визитна картичка освен за България, само че и за нас самите. Трябва да имаме тактика за рекламирането, напълно нова маркетингова акция. Да представим София като място, където туристите ще се усещат добре и несъмнено, сподели още Хекимян.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg