Туристите от вътрешността на страната явно се бъркат и при

...
Туристите от вътрешността на страната явно се бъркат и при
Коментари Харесай

Обсъждат промени в Синьо-зелената зона в Бургас, догодина вероятно няма да я има

Туристите от вътрешността на страната очевидно се бъркат и при сегашната обстановка се основават условия за недоразумения

Правилата в Синьо-зелената зона за паркиране в Бургас наподобява не са задоволително добре разказани и това докара до редица недоразумения в последния уикенд. След като през вчерашния ден софиянци се оплакаха, че са получили „ честитка ” под формата на скоба, тъй като пробвали да платят престоя си край хотел „ Приморец ” с СМС до 1356 – номерът на Синята зона, от Община Бургас са почнали да разискват тематиката по какъв начин казусът да бъде решен, разбра Флагман от свои източници.

Общинският консултант от ГЕРБ Ева Михалева, който потърсихме за коментар по-рано през днешния ден, заяви, че с шефът на Оперативна програма „ Транспорт ” – общинското дружество, което дава отговор за паркиране в Синята, Зелената и Синьо-зелената зона – Пламен Димитров, са извършени още тази заран диалози за това по какъв начин да се действа при създалата се обстановка.

„ Добре съм осведомена със случая от през вчерашния ден и по тази причина от Постоянната комисия по превоз и сигурност на придвижването започваме процедура по внасяне на промени. Какви ще са те на този стадий не е ясно в дълготраен проект, само че на първо четене считаме да въведем корекции в указателните табели в региона на Синьо-зелената зона. Планираме да внесем искане табелите да бъдат по-контрастни и ясно да се вижда, че в интервала от 1 май до 30 септември заплащането в обсега ѝ се случва посредством СМС на номер 1357, а не 1356 ”, сподели Михалева пред Флагман.



Що се отнася за дълготрайните проекти на администрацията, общинският консултант загатна, че има опция от другата година, по-точно Лято 2024, регионът на актуалната Синьо-зелена зона да бъде преобразуван напълно в Зелена зона. „ Така, считаме, ще се решат много от сегашните проблеми, в случай че не и всичките. Но е доста по-вероятно това да се случи в границите на идващия Общински съвет с мандат 2023-2027 ”, посочи Ева Михалева.

Припомняме, че Синьо-зелената зона в Бургас бе въведена преди към 3 години по предложение на тогавашния общински консултант Живко Табаков. Целта беше бизнесът по плажовете в Бургас – Северния и Централния, да имат идентични условия за работа. Това в действителност бе резонно за времето си, защото в региона на Северния плаж бе въведена Зелена зона, чието работно време през лятото е всекидневно – от понеделник до неделя включително, и е във времевия диапазон от 11 ч. до 21 ч. В контрастност Синята зона, каквато имаше тогава в региона на Централния плаж, работи от понеделник до петък във времето сред 9 ч. и 19 ч.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР