Туристите няма да имат право да гледат безплатно церемонията по

...
Туристите няма да имат право да гледат безплатно церемонията по
Коментари Харесай

Париж няма да позволи церемонията по откриване на Олимпийските игри да се гледа безплатно от туристи

Туристите няма да имат право да гледат гратис церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж, както бе дадено в началото, заяви през днешния ден френското държавно управление, представено от Асошиейтед прес. Причината са опасенията за сигурността на събитието навън край река Сена.

Организаторите възнамеряваха грандиозна гала по откриването на 26 юли, на която да могат да участват към 600 000 души, множеството от които с опция да гледат гратис край крайбрежията на реката, само че опасенията, свързани със сигурността и логистиката, накараха държавното управление последователно да понижи упоритостите си.

Миналия месец общият брой на феновете, които могат да участват на събитието, бе понижен до към 300 000 души. Днес министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен сподели, че 104 000 от тях ще би трябвало да закупят билети с места на северния бряг на Сена, а 222 000 ще могат да гледат гратис от южните крайбрежия. Той съобщи обаче, че безплатните билети към този момент няма да са налични за обществеността, а вместо това ще бъдат сменени с предложения, предава Българска телеграфна агенция. 

" За да овладеем придвижването на множеството хора, не можем да поканим всеки да пристигна ", съобщи Дарманен.

Двама представители на вътрешното министерство споделиха, че решението значи, че туристите няма да имат опция да се запишат за безвъзмезден достъп, както бе декларирано по-рано. Вместо това достъпът до церемонията ще бъде избран посредством квоти за определени поданици на градовете, в които се организират олимпийски събития, локални спортни федерации и други лица, определени от уредниците или техните сътрудници.

Местните градски препоръки могат да поканят " своите чиновници, децата от локалните футболни клубове и техните родители ", да вземем за пример, сподели Дарманен. След това на поканените ще би трябвало да бъде направена инспекция за сигурност и ще получат кюар кодове, с цел да преминат през загражденията за сигурност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР