„Туристите не трябва да отменят резервации. Напротив. Трите плажа на

...
„Туристите не трябва да отменят резервации. Напротив. Трите плажа на
Коментари Харесай

Скандал с РЗИ: Плажът на Вромос е от най-чистите

„ Туристите не би трябвало да анулират резервации. Напротив. Трите плажа на Черноморец са едни от най-чистите. Те са с чудесно качество”, съобщи пред NOVA Георги Паздеров, шеф на Регионалната здравна ревизия Бургас.

Така той опроверга информацията, изнесена преди 3 дни от ръководената от него институция, че на плажа край залива Вромос радиационният декор е сред 5 и 50 пъти над нормата и уточни, че „ радиационният декор е 2 до 3 пъти повишен спрямо останалите плажове”.

Плажът Вромос край Черноморец е радиоактивен

И министър сподели: Плажът на Вромос е рисков

„ Всеки месец се наблюдават плажовете. И регистрираните данни демонстрират, че трите плажа са с чудесно качество”, акцентира Паздеров. Той добави, че на плажа до залива Вромос замерванията демонстрират, че радиационният декор е в границите на междинния за плажните линии на Южното Черноморие и е в нормата.

Паздеров се извини на жителите и хотелиерите от Черномоерц, които се оплакаха от отменяне на резервации и отлив на туристи след изказванията за радиация в региона.

Местните хора демонстрираха разпечатки, съгласно които радиационният декор на плажовете към Вромос е по-нисък от този в столицата София и запитаха кой има изгода от основаването на суматоха измежду туристите в разгара на летния сезон.

„ Кой има интерес то това? Вариантите са два – тук да няма сезон и туристите да отидат в Созопол или някой да желае да вземе залива и да го застрои”, разяснява хотелиер.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР