Туристите, които се надяват да посетят Eрусалим или Тел Авив

...
Туристите, които се надяват да посетят Eрусалим или Тел Авив
Коментари Харесай

За Рождество ще може да се отиде до Израел? Прочетете дребния шрифт

Туристите, които се надяват да посетят Eрусалим или Тел Авив след известието на Израел предходната седмица, че ще отвори порти за някои имунизирани задгранични пасажери, би трябвало да прочетат дребния шрифт, преди да създадат резервация, споделят локалните хотелиери, представени от " Ройтерс ".

Новите правила, които би трябвало да влязат в действие на 1 ноември - тъкмо при започване на коледния сезон - позволяват на самостоятелни туристи, които са получили бустерни ваксини против COVID-19, да влязат. Но не и в случай че са минали повече от шест месеца от последната им доза, с някои изключения.

Това охлади вълнението измежду хотелиерите, надяващи се на известно усъвършенстване към 20 месеца, откакто Израел забрани влизането на множеството чужденци за да спре разпространяването на ковид.

" Колко туристи по света в действителност са получили бустери или не са пътували през този шестмесечен интервал след втората си доза ", пита изпълнителният шеф на Израелската хотелска асоциация Яел Даниели. " Дори и двамата родители в едно семейство да са имунизирани, децата им под 12 години не са, тъй че в всеобщия случай не могат да дойдат в Израел. "

Израел предложи трети дози от Pfizer-BioNTech на всички поданици над 12 години. Други страни, в това число Съединените щати, са почнали да ползват бустерни ваксини, само че в доста случаи единствено на възрастни хора или такива със съпътстващи медицински положения.

Това значи, че доста евентуални пасажери към Светите земи, чиято последна доза е била преди 1 май, не могат да влязат в Израел.

Собствениците на хотели в Ерусалим, Тел Авив, Назарет и Витлеем на окупирания Западен бряг споделят, че към момента не са забелязали някакво огромно нарастване на резервациите. Правилата за влизане важат и за гости, които желаят да посетят Западния бряг, защото Израел управлява всички гранични пунктове. Туристите, които влизат в Израел, нормално могат да пътуват до Витлеем и други палестински градове.

" Започваме със страхотна първа крачка, само че не чакам огромни промени при идващите до идната година ", сподели Джоуи Канавати, управител на хотел " Александър " във Витлеем. " В момента просто желаеме да спрем загубите, да спрем да ровим все по-дълбоо в спестяванията си. "

Туризмът рухна с над 80% през 2020 година от рекордния връх от 4.55 милиона гости през 2019 година, което способства със 7.2 милиарда $ за стопанската система на Израел и даде подтик на подвластния от туризма Витлеем.

Новите правила, които чакат ратификация, включват някои изключения.

Влизане ще бъде разрешено на пътуващи, в това число деца, които са се възстановили от COVID-19 през последните шест месеца. Всеки, който се възвърне по-рано, също ще бъде позволен, в случай че е получил най-малко една доза ваксина, утвърдена от Световната здравна организация.

През последните месеци Израел позволи дребни групи имунизирани туристи. Новите правила освобождават такива групи от условието за шест месеца, стига членовете да създадат PCR или антигенни проби на всеки 72 часа през първите две седмици от престоя си.

Даниели приканва държавното управление да ползва сходни правила и към самостоятелните туристи. " Ние просто желаеме да улесним туристите, тъй че те да се връщат. Не можем да кажем какъв брой ще могат да дойдат с тези правила. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР