Туристите и жителите на Париж от днес отново ще могат

...
Туристите и жителите на Париж от днес отново ще могат
Коментари Харесай

Айфеловата кула отваря за посетители

Туристите и жителите на Париж от през днешния ден още веднъж ще могат да се възхищават на гледката към френската столица от Айфеловата кула след тримесечна обсада поради ковид - само че единствено в случай че поемат по стълбите, заяви Агенция Франс Прес.

Посетителите на най-известния монумент в града няма да могат да се качват в асансьорите до 1 юли, с цел да се обезпечи безвредно разстояние сред хората и да бъде стеснен рискът от заразяване. Самият връх на емблематичния монумент към този момент ще остане недосегаем за обществеността.

Парижката забележителност ще стартира да приема гости след най-дългото си затваряне след Втората международна война в точния момент за летния сезон, само че първоначално с стеснен брой хора и наложителни маски за лица за всички над 11-годишна възраст, се споделя на уеб страницата на Айфеловата кула.

Първите гости ще бъдат позволени в 10:00 часа локално време, алегоричен миг, когато Франция стартира да се отваря към туризма след блокадите поради вируса.
Туристите можеха да купят билетите си от 18 юни, когато беше отворена онлайн билетната каса.

" За да се подсигурява, че качващите се и слизащи гости не се срещат по стълбите, изкачването ще се прави от източната страна, а слизането – от западната ", съобщи операторът на Айфеловата кула. Броят на посетителите на всеки етаж също ще бъде стеснен до избран брой.

Горното равнище към този момент ще остане затворено, защото асансьорите, които одобряват гости от втория до последния етаж, са дребни.

В изказването се споделя, че са сложени наземни маркировки, с цел да се подсигурява, че хората ще стоят надалеч един от различен. Предвижда се и всекидневно разчистване и стерилизация на публичните пространства на кулата.

Паметникът, приключен през 1889 година, приема към седем милиона гости всяка година, към три четвърти от тях са от чужбина, съгласно уеб страницата на кулата.

Франция е една от най-посещаваните страни в света и нейната туристическа промишленост пое тежък удар поради ограниченията, наложени с цел да бъде спряна пандемията от COVID-19, като хотели, заведения за хранене, музеи и театри бяха затворени за три месеца. Сред тях бяха и някои от най-известните забележителности на френската столица като музея Лувър, който би трябвало да отвори на 6 юли и Версайския замък, който отвори порти по-рано този месец.

Франция отвори границите си за европейските страни на 15 юни и туристическата промишленост се надява, че задграничните гости ще стартират още веднъж да идват с началото на летния сезон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР