Туристите, дошли в Париж, за да се насладят на прелестите

...
Туристите, дошли в Париж, за да се насладят на прелестите
Коментари Харесай

Камарите с боклук в Париж отблъскват, но и интригуват туристите

Туристите, пристигнали в Париж, с цел да се насладят на прелестите на града, се сблъскват с необичайния театър - камари от отпадък към фамозните туристически обекти, съобщи Франс прес.

Така вместо да снимат Айфеловата кула, катедралата Нотр дам или Триумфалната арка, туристите снимат камарите от боклуци, а някои от по-смелите от тях си вършат селфи на фона им.

Стачката на сметосъбиращите служби е част от митингите против непопулярната промяна на пенсионната система във Франция. Работниците в бранша оповестиха, че стачните им дейности ще продължат най-малко до 20 март.

" Никога не съм виждала сходно нещо в Канада ", споделя Омера, канадка, пристигнала на екскурзия в Париж и снимаща с интерес камара от боклуци на булеварда " Сен Мишел " в Латинския квартал.

Тексасецът Мартин Руис пък се оплаква от миризмата. " Това е непоносимо ", споделя той и мнението му се споделя от мексиканката Анхелес Москеда.
Стачката на сметосъбиращите чиновници продължава към този момент над седмица. Един от тях - Набил Латреш, споделя, че работата му е мъчителна, че работи без значение от метеорологичните условия. Той добавя, че тружениците в бранша вдишват рискови изпарения и доста от тях се разболяват. Като се пенсионират, те взимат най-вече по 1200 евро и това не им стига, добавя Набил.

Заради стачните дейности са блокирани и инсинераторите за изгаряне на боклуци, като вследствие на това 7000 тона отпадък не бяха събрани от улиците на Париж към вчерашния ден.

Не всички туристи обаче са недоволни. Британката Оливия Стивънсън споделя, че поддържа стачките на всички места и акцентира, че въпросът с пенсиите и заплатите е значим за доста хора във Франция и по тази причина тя поддържа и тази стачка, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Жан-Франсоа Риал, началник на бюрото по туризъм и конгреси в Париж рецесията с боклука не е най-хубавото, което столицата може да предложи на туристите, само че той напомня, че две седмици без събиране на отпадък не са навредили на имиджа на Неапол. Риал показва мнение, че актуалният епизод в Париж няма да навреди на потока от туристи, посещаващи града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР