Туристите често стават жертва на измамници и това не е

...
Туристите често стават жертва на измамници и това не е
Коментари Харесай

Как да не станете жертва на измами: Съвети за туристи

Туристите постоянно стават жертва на измамници и това не е изненадващо. В края на краищата, постоянно пътешествениците не познават локалните традиции и в допълнение, те нормално идват с пари и подготвеност да похарчат тези пари.

Дори и най-икономичните туристи могат да станат жертва на лъжец, защото нормално мошениците са доста изобретателни.

Ето и най-често срещаните типове измами, които " ужилват " туристите в множеството страни на света.

Обърнете внимание на валутни бюра с прекомерно преференциални условия

В доста страни обменът на валута се трансформира в същински бизнес за машинация на туристите, които не знаят обменните курсове на локалните пари.

В някои случаи чейнджбюрата дават обещание, че ще вземат 0% комисиона за обмяна на валута.

Това може да е правилно, само че в това време обменният курс да е много по-висок от формалния и в последна сметка екскурзиантът да загуби, вместо да завоюва от примамливото предложение. Да не приказваме за " услужливите и великодушни " чейнчаджии на улицата.

 Снимка 227365
Източник:

Гледайте деликатно за парите си, които обменяте

Дори в случай че валутният курс ви наподобява почтен, към момента не сте ваксинирани против измами.

Ето една от най-бруталните измами, напряко кражба. Подавате парите си през гишето, я индивидът зад негови дава по-малко от предстоящото, с обяснението че вие сте дали по-малка сума.

Понякога в чейнджбюрата и изключително на улицата измамници пробутват подправени или остарели, излезли от обращение банкноти.

Ето за какво, избягвайте съмнителни бюра и хора, наблюдавайте деликатно какъв брой пари давате и какво получавате.

Винаги настоявайте да включват брояча в такси

В някои страни таксиметровите водачи могат да вземат спомагателни пари от вас, в случай че схванат, че сте екскурзиант и още повече, че сте по-богат чужденец.

Един от най-популярните способи за машинация е да започнете да договаряте някаква обща цена преди началото на пътуването.

И в този случай отново ще плащате повече, в сравнение с локалното локално лице би платило.

Ето за какво предлагаме постоянно да се изисква потреблението на брояч в таксито, вместо да се договаряте за преференциална оферта, преди да се качите в колата.

 Снимка 210241
Източник:

Бъдете бдителни, в случай че водачът предложи да ви води някъде другаде

Този вид измами е доста публикуван в страни като Тайланд и Индия. Например, водач на такси е склонен да ви води на желаното от вас място, само че по пътя стартира да прави непредвидени прекъсвания или отклонения до магазини за бижута ли предложени от него хотели и заведения за хранене. Той получава % от облагата, а вие може да похарчите много повече пари от плануваното за случая.

За това настоявайте твърдо да стигнете до избраната цел без прекъсвания и отклонения и ненужни магазини и други примамливи заведения.

Не приемайте дарове от непознати

Друг тип машинация поражда, когато подправените будистки монаси се приближават до вас и подават гривни или медальони.

Когато един екскурзиант приема подобен подарък, мошеникът стартира да нападателно изисква пари, от време на време за сякаш благородна идея.

Понякога е много мъчно да се откачите от такива нахалници постоянно туристите избират да дадат някакви пари, с цел да ги оставят на мира.

И съгласно специалистите този вид измами може да се случат на всички места по света - от Ню Йорк до Непал, защото се основава на желанието на хората да зачитат други религии и култури.

 Снимка 312132
Източник:

Понякога хората се преструват, че са глухи и желаят пари

Този вид машинация е изключително известен в Европа, хора да се преструват, че са глухи.

Понякога те се обръщат към туристите с деца и им дават писмени поръчки на лист хартия, за ги разчувстват и да им дарят пари за щедрост.

Понякога го вършат много нападателно. И също така, като предписание, тези хора несъмнено не са глухи.

В най-хубавия случай просто ще се окажете в неудобно състояние.

В най-лошия случай - в случай че мислите прекомерно дълго, можете да станете жертва на джебчии, които също ще бъдат членове на бандата.

Не се хващайте на трика с изгубения пръстен

Този тип машинация е доста известен в Париж. Човек идва при вас с пръстен или друго бижу, което наподобява скъпо и споделя, че ви е видял да го изпускате.

Когато кажете, че това не е ваше, ще ви бъде препоръчано да го вземете въпреки всичко.

Ако сте съгласни да го приемете, измамникът споделя, че е доста безпаричен и желае някакви пари, напомняйки ви за дадения ви от него пръстен.

Експертите настояват, че това е един от най-старите типове измами. В този случай би трябвало да кажете, че пръстена не е ваш и да излезете от това място допустимо най-бързо.

 Снимка 213876 Източник:

Пазете се от джебчиите и от хората, които предизвестяват за тях

Туристите в множеството страни и обитаеми места, без подозрение, би трябвало да имат поради, че кражбите са нормални и вие сте обект на интерес от джебчиите.

В този случай някои измамници употребяват този номер. Те стоят тук-там, където няма огромен приток на туристи и предизвестяват, че в тази област има доста джебчии.

Когато туристите минават пред тях, откакто са чули такова предизвестие, несъзнателно ревизират портфейлите си други скъпи движимости, прекарват ръцете си в джобовете си.

Туристите са уверени, че техните портфейли са на място, само че това не е за дълго. Измамници виждат къде са портмонетата другите скъпи неща и се пробват да ги откраднат.

Следователно, освен от самите джебчии се опасявайте, само че и когато ви предизвестяват за тях. Обикновено тези хора са в незаконна комбина.

И не се доверявайте на всеки, който ви изцапа с кетчуп ризата

Друг тип машинация - разходка из туристическите места и " инцидентно " ви изцапват с кетчуп ризата или блузата, а по-късно се опитат неудобно да я почистват.

Всичко това служи като разсейваща маневра, защото някъде наоколо има различен лъжец, който се разхожда в близост в паниката и се пробва да открадне портмонето или чантата ви.

Има разнообразни разновидности на този сюжет. Измамници могат " инцидентно " да се сблъскат с екскурзиант, а на земята да се разпилеят доста документи.

Понякога измамници даже помолват туристите да им държат детето им, до момента в който си съберат багажа, в същото време други ви обират, защото вниманието ви е приковано в обстановката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР