Туристическото поведение може ще ви коства глоба в Рим2025 г. се

...
Туристическото поведение може ще ви коства глоба в Рим2025 г. се
Коментари Харесай

Туристическото поведение може ще ви коства глоба в Рим

Туристическото държание може ще ви коства санкция в Рим
2025  г. се обрисува да бъде страхотна година за броя на посетителите в Рим. Вечният град чества празник, специфична година за католическата черква и се чака да се стичат както вярващи, по този начин и елементарни пасажери.
Светлините на прожекторите бяха ориентирани към италианската столица и от хитовия сериал
на Netflix „ Емили в Париж “. Четвъртият сезон приключи с основния воин на сериала, американски шеф по маркетинг, живеещ във френската столица, който се мести в Рим.
Първоначалните портрети на италианския град
– който се чака да бъде снимачната площадка на пети сезон – и туристическият опит на Емили обаче разочароваха някои поданици.  По-конкретно, основната героиня прави гаф на етикета, който можеше да ѝ наложи санкция от 250 евро.
Филмите и телевизионните сериали в последно време подтикват избора на туристически дестинации
от страна на пасажерите – феномен, прочут като set-jetting – тъй че точното и информативно показване на местоположенията стават още по-важни. С още по-висок брой гости, които се чакат в Рим през идната година, виновното и почтително туристическо държание ще бъде от първостепенно значение, съобщи „ Фокус “.
Какво туристическо държание може да ви наложи санкция в Рим?
В една сцена на сериала Емили и нейното италианско любовно въодушевление сядат на Испанските стъпала. От 2019 година е нелегално да се употребява стълбището от 18 век като място за отмора. Служители с орлови очи, облечени с якета и свирки, са разполагаем, с цел да откриват нарушителите и дават санкции
от 250 евро за заемане на място и до 400 евро, в случай че това докара до вреди. Емили не изглеждаше санкционирана.
Колизеумът, едно от най-големите археологически съкровища на града, постоянно е мястото на най-известните туристически нарушавания.
„ За страдание, този емблематичен монумент
постоянно е графитиран и обезличаван от гости, които желаят да оставят „ спомен “ от своето пътешестване “, сподели Дино Маргиота, който води обиколки из града от 15 години.
В отговор италианското държавно управление вкара по-строги санкции: в този момент нарушителите рискуват солидна санкция от 15 000 евро и до 5 години затвор.
„ Рим не е като всеки различен град. Това е огромен музей, който човек би трябвало да прекоси на пръсти. Така Алберто Сорди, един от най-известните италиански артисти, разказва Рим “, добави Маргиота пред Euronews.
Маргиота акцентира изхвърлянето на боклуци като проблем, като счита, че туристите хвърлят отпадък даже към монументи като фонтана ди Треви.
„ Фонтанът Треви, сходно на Колизеума или Пантеона, е част от културно завещание, което всички ние сме длъжни да съхраняваме и пазиме “, безапелационен бе той.
Защо туристите би трябвало да внимават по какъв начин се обличат в Рим
Ако планирате да посетите религиозни обекти, би трябвало да знаете, че всички църкви в Рим имат дрескод, който изисква да покриете раменете и коленете си.  За други места като Римския конгрес или Испанските стъпала няма дрескод. Експертът поучава туристите постоянно да ревизират прогнозата за времето, изключително във връзка с температурите през летните месеци.

Температурите в Рим могат да доближат 40 градуса през лятото, тъй че туристите би трябвало да се обличат рационално и да заобикалят разглеждане на забележителности през най-горещите часове на деня.
Как да избегнем пренаселеността в Рим
Особено в случай че това не е първият ви път в Рим, помислете дали да не разширите маршрута си отвън най-популярните дестинации, с цел да допринесете за облекчение на пренаселеността.

„ Много завладяващи места просто чакат да бъдат открити и оценени. Рим не е единствено Колизеумът, фонтанът Треви или Ватиканските музеи; има толкоз доста повече за разкриване, което разрешава на посетителите да избегнат големите тълпи на типичните горещи точки “, добави той.
Как да подобрите визитата си в Рим

Маргиота счита, че с цел да извършите вашето посещаване в Рим без стрес изисква „ малко старания “. Той поучава да извършите доста изследвания авансово, като да вземем за пример по какъв начин да закупите билети онлайн за известни места.
„ Също по този начин бих предложил да се потопите в локалните прекарвания и да опитате многочислените кулинарни специалитети в многочислените възхитителни заведения за хранене или места за улична храна в града. Разчитането на специалисти, като да вземем за пример професионални екскурзоводи, и позволяването им да основават самостоятелни частни обиколки, в действителност може да трансформира ваканцията ви в Рим в неповторимо и незабравимо преживяване “, сподели екскурзоводът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР