Туристическият сезон в най-големия български летен курорт Слънчев бряг бе

...
Туристическият сезон в най-големия български летен курорт Слънчев бряг бе
Коментари Харесай

Слънчев бряг откри официално туристическия сезон

Туристическият сезон в най-големия български летен курорт Слънчев бряг бе публично открит тази нощ. На изтънчен коктейл министърът на туризма Николина Ангелкова и изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров дадоха алегорично начало на сезона, съобщи БГНЕС.
Край брега представители на туристическия отрасъл си пожелаха мощен сезон и безаварийно лято. " Слънчев бряг съществува към този момент 60 години и е прочут по света като приятна плажна дестинация ", подсети на присъстващите водещият Ники Кънчев.
Лято 2018-та започва с 20 дни по-рано поради новите самолетни полети до летище Бургас. Министър Николина Ангелкова направи позитивна прогноза за сезона. Макар да е регистриран спад на съветските туристи, има нарастване на тези от Чехия, Полша и Англия.
„ Много повишен е ползата от страна на Съединени американски щати, както и от страна на френските туристи по Черноморието, които от много време посещават нашата страна. По отношение на азиатските туристи също означаваме огромен растеж, само че на фона на съответните данни, те са малко”, увери присъстващите министър Ангелкова. " Страната ни е желана също от израелските туристи, при които още веднъж е маркиран растеж. Първите туристи у нас обичайно и тази година бяха от Израел и Румъния ".
„ Имаме туристи които всяка година идват по няколко пъти за един сезон, а това приказва задоволително. Те са спокойни и им харесва и по тази причина се връщат още веднъж идната година”, акцентира туроператорът Виолета Глухова, която работи главно с туристи от Израел.
Пред сектора бе показано и ново новаторско мобилно приложение в помощ на туристите. Приложението за мобилни телефони Sunny Beach SmartPass е създадено за улеснение и посредством него гостите у нас ще се ориентират по-лесно за обектите, ще получават информация за събитията в курорта, за цени на услуги, телефони на незабавни центрове и посолства. „ Слънчев бряг “ АД е вложил над 1,6 млн лв. в подготовката за новия сезон.
„ Необходимо е да има такава интерактивна карта, която да дава местонахождение и задоволително информация на туристите. Разбира се, това ще бъде гратис. Надявам се с годините да го усъвършенстваме и надграждаме и то да бъде в интерес на туристите,” сподели изпълнителният шеф на АД”Слънчев бряг” Златко Димитров.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР