Туристическият сезон по Северното Черноморие започва при относително ниска заетост.

...
Туристическият сезон по Северното Черноморие започва при относително ниска заетост.
Коментари Харесай

Плахо начало на сезона по Северното Черноморие

Туристическият сезон по Северното Черноморие стартира при релативно ниска претовареност. Очакванията са още веднъж българи и румънци да спасят сезона. Засега раздвижването на немския пазар е едва. Остава неяснотата към съветските чартърни полети.

Цените на чадърите и шезлонгите са понижени, а тук-там плажните съоръжения даже са безвъзмездни. На Албена цената е като в миналогодишната спешна година - 1 лев. На ползващите свободните зони със лични чадъри там ще се дават безвъзмездни шезлонги.

На Златни пясъци цената на чадър и на шезлонг е по 6 лв.. На градските плажове във Варна цените се движат в границите на 4-5 лв.. По крайните плажни линии цената пада до 2.50 лв..

„ Сезонът стартира за по-малките обитаеми места по Черноморието, за по-малките обекти. Например в Тюленово има много посетители, множеството са от Румъния. Ресторантчетата работят, дребните хотелчета също са заети. Проблем имат огромните обекти в огромните курорти. Те занапред стартират да действат. Заетостта е от порядъка 15-20%, което за този интервал спрямо положителната 2019-а, е ниска претовареност, само че се надяваме към края на юни да проработят на цялостни обороти ", разяснява пред БНР проф. Стоян Маринов, дълготраен учител по туризъм. Той добави, че ще се разчита основно на юли и август.

Има сериозен дефицит на фрагменти, означи проф. Маринов. Според него браншът с съображение упорства да се облекчат изискванията за наемане на възпитаници сред 16 и 18 години, тъй като в този момент има много формалности.

„ Ако това не стане, ще се изпита сериозен дефицит. Той няма да може да бъде запълнен от задгранични служащи. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР