Туристическият сезон по морето започна близо месец по-рано. Първите туристи

...
Туристическият сезон по морето започна близо месец по-рано. Първите туристи
Коментари Харесай

Летният сезон вече започна - с месец по-рано от обикновено

Туристическият сезон по морето стартира близо месец по-рано. Първите туристи към този момент са на отмора в курортите ни Албена, Златни пясъци и Слънчев Бряг. Тази година хотелиерите предвиждат растеж на сезона от 15 % по отношение на предходната година. Очаква се броят на туристите от Полша, Англия и Германия да се усили.
Тази година летният сезон по Южното Черноморие стартира по-рано с един месец. Причината за това са стартирането на нискотарифните полети на летището в Бургас.
" Има доста огромен интерес сега. Средно запълнеността на полетите до Бургас е към 90%, което е сносно надхвърлящо първичните прогнози ", съобщи Димитър Николов - кмет на община Бургас.
И тази година не е решен казусът с квалифицираните фрагменти по морето. Хотелиерите още веднъж регистрират дефицит на сервитьори, бармани и камериерки.
" Аз най-малко съм прозрял, че този нашия курорт би трябвало да проработи съвсем целогодишно. Тези хора, които ги взимаме краткотрайно, там е казуса. Те идват за едно несъмнено време след това би трябвало да отидат някъде другаде не им осигуряваме работа. Ако заработим целогодишно хотелите, които работят целогодишно ще имат фрагменти ", разяснява хотелиерът Веселин Налбантов.
Първите туристи в Слънчев бряг са най-вече от Израел, Норвегия и Швеция.
" Сезонът към този момент е открит. Има туристи, някакви хора щъкат, само че най-интересното е, че чакаме един прекрасен сезон най-малко като миналогодишния, тъй като няма причина за нещо неприятно ", добави той, представен от Българска национална телевизия.
Според хотелиерите тази година резервациите на туристите са до края на септември. С това се удължава и туристическия сезон по морето, което е плюс за стопанската система ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР