Туристическият сектор е бил сред най-засегнатите в последните две годиниТова

...
Туристическият сектор е бил сред най-засегнатите в последните две годиниТова
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Взели сме мерки, летният сезон няма да бъде катастрофален

Туристическият бранш е бил измежду най-засегнатите в последните две години

Това стана ясно от отговора на министъра на туризма Христо Проданов по време на парламентарния надзор.

"Войната в Украйна също оказва отрицателно въздействие върху туризма. Полагат се старания да се убедят непознатите туристи, че страната ни е безвредно място за отмора. Ролята на страната е да сътвори вярната информация ", акцентира министър Проданов, представен от.

Място в Плана за възобновяване намира и секторът, увери министърът, а българското държавно управление прави оценка това, което му носи туризмът в хазната.

Проданов се разгласи за повече средства за реклама. Все отново средствата за това са увеличени с 6 милиона лв.. Той не отговори на въпроса на Движение за права и свободи дали би трябвало да се понижат таксите за шезлонги и чадър, само че регистрира, че концесионерите са видели изгодите от евтините чадъри и шезлонги.

"Туристическият бранш е изправен пред съществени провокации ", съгласно Мюмюн Мюмюн от Движение за права и свободи. Партията се разгласи за добър и конкурентен туристически артикул.

Според Николина Ангелкова от ГЕРБ за сполучлив сезон е значимо да има добра реклама. Според нея няма извършени публични поръчки за това обаче. Има процедури за директно договаряне.

"Взели сме всички ограничения и сезонът няма да бъде пагубен, сезонът ще бъде относително добър ", отговори ѝ Христо Проданов. В 25 страни тече телевизионна реклама на страната. Министърът също ще даде изявленията в интернационалните малките екрани, с цел да похвали страната ни като туристическа дестинация.

"Влогъри, блогъри и инфлуенсъри от прилежащи страни също са включени в рекламната тактика на страната ни. Западните дипломати ще посетят "Златни пясъци ", с цел да се убедят какъв брой безвредно е българското Черноморие. Това ще стане на 11 юни, когато дипломатическият корпус е поканен да участва на формалното разкриване на сезона ", заяви министърът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР