Горски пожари в Мауи: „Ако искате да помогнете, запазете пътуването си“, казва представител на хавайския туризъм

...
Туристическият орган на Хавай обяви в петък, че е одобрил
Коментари Харесай

Туристическият орган на Хавай обяви в петък, че е одобрил повече от 2 милиона долара за подпомагане на възстановяването на затруднената туристическа индустрия на Хавай.

Агенцията каза, че Западен Мауи представлява 15% от общите приходи от туризъм на Хаваите и след смъртоносните горски пожари щатът губи приблизително 9 милиона долара на ден поради произтичащия от това спад в пътуванията и туризма.

Бордът по туризъм гласува единодушно за одобряване на 2,6 милиона долара за възстановяване на търсенето на пътувания от Съединените щати до достъпните райони на Мауи и други хавайски острови, които не са засегнати от пожарите.

Илихия Гионсън, служител по връзки с обществеността на агенцията, каза на CNN, че хората трябва да стоят далеч от горните райони на Западен Мауи, но останалата част от острова и други хавайски острови са отворени за работа. Той каза, че хората може да не искат да се намесват, но когато икономиката е свързана изцяло с туризъм, „последното нещо, което искате, е икономически спад, който да последва бедствието“.

На 18 август губернаторът на Хаваите Джош Грийн обяви „извънредно положение в туризма“, тъй като посетителите на острова са намалели значително след опустошителните горски пожари.

Графика, показваща ежедневните пристигания на пътници в Мауи, която може да включва както жители, лица, реагиращи първи, така и доброволци и туристи, отбеляза рязък спад след пожарите, повече от типичния спад в числата по това време на годината.

Gionson каза, че компаниите за коли под наем, които обикновено използват 90% от своите автопаркове, в момента са с около 25% използване. Докато хавайските туристически власти все още се опитват да преброят общите загуби на работни места, каза Gionson анекдотично, малка извадка от дузина предприятия информира агенцията за около 200 съкращения.

Air Maui, която превозва туристи с хеликоптерни полети из острова, е преминала от извършване на 25-30 полета на ден до само един или два полета на ден, според Ричи Олстен, оперативен директор на компанията. Той каза, че компанията е уволнила седем диспечера и седемте й пилоти споделят частта от оставащите полети.

„Повечето хора, които живеят на Мауи, имат две работни места, за да се издържат. Така че те няма да могат да оцелеят и да плащат сметките си и ипотеката на дома си чрез осигуровки за безработица. Просто няма да го намали“, каза Олстен.

Гионсън каза, че ако хората искат да помогнат, трябва да продължат пътуванията си, стига да не остават в Западен Мауи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР