Туристическият бранш вдига цените на нощувките с 10-20% от новата

...
Туристическият бранш вдига цените на нощувките с 10-20% от новата
Коментари Харесай

Туристическият бранш вдига цените на нощувките

Туристическият отрасъл подвига цените на нощувките с 10-20% от новата година, демонстрира анкета на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (БАПМХ).

Поскъпването се дължи на растящите цени на електричеството.

" По-голяма част от мениджърите и притежателите на хотели споделят, че 2022 година ще бъде по-добра от актуалната година, само че оптимизмът им остава сдържан ", разяснява пред БНР Георги Дучев, изпълнителен шеф на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели.

Според хотелиерите бизнесът ще се възвърне до две години или повече. Умерено положителни са упования им за идната година.

" Над 50 100 чакат по-добра година. Но и през идната година считаме, че ще остане най-сериозното усложнение в сектора – това е неналичието на фрагменти. 2022 година ще мине под знака на отлива на личен състав в хотелите, изключително през лятото, тази година не отвориха даже хотели, тъкмо поради неналичието на фрагменти. На последващо място ще са растящите цени на електричеството, което ще докара и до повишаването на нощувките, като това повишаване може да бъде сред 10-20 на 100 ", заяви още Дучев.

" Шокови поскъпвания обаче в хотелиерската услуга не чакам ", сподели още той.

Според специалиста е значимо и следващата година да се види по какъв начин ще реагира държавното управление на пандемията. Бизнесът чака съответен маркетинг от страна на страната, да се търсят разновидности за разрешаване и на визовия въпрос с Русия и Турция – милиони консуматори се сблъскват с визовия проблем, разясняват още от сектора.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР