Туристическият бранш по Черноморието е на мнение, че програмата на

...
Туристическият бранш по Черноморието е на мнение, че програмата на
Коментари Харесай

Министерство на туризма разширява програмата за реклама на Черноморието ни

Туристическият отрасъл по Черноморието е на мнение, че програмата на Министерството на туризма, която финансира общински планове за представянето на общ български туристически артикул зад граница, е най-голямата стъпка, правена в туристическия бранш през последните 30 години. Това разгласи в Бургас министърът на туризма Зарица Динкова, която разиска рекламната тактика дружно с представители на локалните управляващи,. Тя напомни, че област Бургас е получила близо 2,4 млн. лв. по програмата.

" По нея туроператорите към този момент освен популяризират страна ни, само че продават своите пакети. Нашата цел е да не демонстрираме Министерството на туризма като един налагащ сътрудник, а още през цялото време, взаимно с месните управляващи и бизнеса, да забележим какви проблеми биха зародили, да оказваме помощ те да не се задълбочават, да възстановяване нещата ", уточни Динкова.

Тя добави, че упоритостта на експертните екипи в Министерството на туризма е програмата да бъде надградена през идната година.

" Искаме да задълбочим партньорството на локалните общини с тези от вътрешността на страната. В тази връзка желаеме да разтеглим програмата и да предложим усъвършенстван неин вид ", сподели още Зарица Динкова.

Посещението ѝ в Бургаско е било за да се обсъдят проблеми, които могат да бъдат решени още преди началото на летния туристически сезон по Южното Черноморие. Сред належащите, които кметове на приморски общини са сложили пред министъра, са тези, свързани с водоснабдяването през летните месеци и натовареността на пътната инфраструктура. Акцент в подготовката на летния сезон през тази година още веднъж би трябвало да бъде и предлагането на здравни услуги в морските ни курорти от изнесени екипи от столицата.

Предстои ново разискване на опциите за командирова на медицински екипи с министъра на опазването на здравето, стана известно от думите на Зарица Динкова.

" Още предишния септември създадохме работна група, която напълно скоро би трябвало да показа своя отчет, с цел да представим всички належащи проблеми пред отрасловите министерства преди летния сезон. Трябва да отбележим, че инфраструктурните проблеми не се позволяват за един ден, имаме струпване, само че считам, че положителното предпочитание и най-много упоритостта да посрещаме проблемите, а не да тичаме след тях, е добър знак ", акцентира министърът на туризма.

На брифинга участваха кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместникът му по въпросите на туризма и спорта Манол Тодоров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР