Туристическият бранш очаква този зимен сезон да се доближи до

...
Туристическият бранш очаква този зимен сезон да се доближи до
Коментари Харесай

Очакваме добър зимен туристически сезон

Туристическият отрасъл чака този зимен сезон да се приближи до равнищата от една от най-хубавите години за туризма в България – 2019 г, сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той подсети, че през зимния сезон в годините 2018/2019 година към 1,6 млн. са били задграничните гости в интервала от средата на декември доникъде на април.
Експертът посочи, че това не са единствено туристи, избрали да почиват в зимните ни курорти, а и такива, които са предпочели страната ни поради балнео, спа, културен, винен и медицински туризъм или са имали бизнес пътувания до България. Това значи, че приблизително към 450 хиляди - 550 хиляди чужденци са дошли месечно в страната през тези три месеца, означи Драганов.

За този зимен сезон се чака България значително да се приближи до равнищата от 2019 година
Най-много посетители тази зима в България се чакат от прилежащите ни страни – Румъния, Гърция, Турция, Република Северна Македония, Сърбия. От Англия се чака визитите да са над 23 хиляди Традиционен е ползата към зимната отмора в България и от страните от Централна Европа, скандинавските страни, Турция и Израел, разяснява специалистът.

По думите му записванията за идния сезон вървят доста добре, когато става въпрос за пазар Англия и за други пазари, свързани с чартърни полети, което значи възобновяване на тези стратегии, спрени през 2021 година
Според него главен фактор за завръщането в България на непознати туристи са високите цени в алпийските курорти, само че истината е, че ски-ваканциите у нас излизат много по-скъпо за равнището си. Спа-почивките във Велинград за 3 дни пък се оказаха в пъти по-скъпи, в сравнение с за 7 дни с пряк полет на Малдивите, Сейшелите или Мавриций.

  Наталия Каменова

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР