Туристическият бранш настоява за спешни мерки за спасяване на туристическия

...
Туристическият бранш настоява за спешни мерки за спасяване на туристическия
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска спешни мерки за спасяване на сезона

Туристическият отрасъл упорства за незабавни ограничения за избавяне на туристическия сезон. Изпратено е и писмо с оферти до служебния министър-председател и до служебните министри на туризма и опазването на здравето. Мерки, които да бъдат подхванати в границите на двата месеца от ръководството на служебния кабинет.

Няколко са незабавните ограничения, които би трябвало да бъдат взети - сподели в " Денят стартира " ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров.

" Под номер едно е да създадем една доста дейна маркетингова акция онлайн и офлайн, да покажем, че България е една сигурна страна, че сме подготвени да посрещаме туристи, че при нас режимът е най-лек ", добави той.

Димитров даде за образец Гърция и Турция, където има вечерни часове.

" Друга значима мярка е да се направи инфраструктура за тестване. За сезона чакаме съгласно данни оператора на Летище Варна и на Летище Бургас 250 000 индивида да кацнат в Бургас и 150 000 индивида във Варна. Това значи, че ние би трябвало да вършим по 35 000 теста единствено за летищата дневно ", разяснява ръководителят на Варненската туристическа камара.

Третата точка е да се започва Фаза 3 за помощта от 35 евро към туроператорите.

Според хотелиера Станислав Стоянов би трябвало да се разгласи един мораториум на банковите заеми, тъй като предходната година е бил разгласен нулев сезон, а сега съвсем няма записвания, хотелите са доста несигурни, а банките към този момент са почнали да си търсят таксите.

" Програмата за стимулиране 60:40 или 80:20 би трябвало да продължи до края на сезона, тъй като на този стадий това е доста значимо, с цел да може да подкрепи развиването на хотелиерския бизнес ", сподели хотелиерът.

По думите му всеобщата имунизация в туристическия отрасъл ще способства за позитивна тенденция и по този начин ще се популяризираме като сейфти зона.

" Целта на зеления кулоар е тези туристи, които пътуват насам от Украйна, Молдова, Прибалтика, други страни, преминавайки през другите страни, да имат обезпечен кулоар, а не да бъдат спирани ", добави хотелиерът.

Репортер: Даниела Цекова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР