Туристическите посещения бяха разрешени отново в древния град Петра в

...
Туристическите посещения бяха разрешени отново в древния град Петра в
Коментари Харесай

Добра новина за туристите: Петра отново е отворена след наво...

Туристическите визити бяха позволени още веднъж в античния град Петра в Южна Йордания, откакто неочакваните наводнения погълнаха обекта от международното завещание на ЮНЕСКО предходната седмица.

 

Видеоклип, оповестен в обществените медии от Джойс Карам от близкоизточния новинарски уеб страница Al-Monitor, демонстрира по какъв начин водата се спуска каскадно по скалите, трансформирайки се в река от тиня по алеите на известната туристическа дестинация.

 

Говорител на районните управляващи за развиване и туризъм на Петра показа: „ Мястото е в чудесно положение и туристите към този момент могат да влизат в него както нормално. “

 

В изказване, оповестено във Facebook, управляващите прибавят, че " от време на време поддържат системата за ранна тревога за наводнения и ръководят към девет станции за наблюдаване, които мерят височината на водата. "

 

Раед Ал-Хатаб, шеф на отдела по метеорология на Йордания съобщи, че топографията на Петра „ спомага за наводненията. “

 

Карам показа: „ Петра датира от към 3000 година прочие н. е. и е устояла на човешки и естествени бедствия. Сегашната стихия не се счита за опасност за структурата.

През 2018 година над 20 души са починали при наводнения в региона, напомни BBC.

 

Петра е известна със своите забавни фасади на гробници, издълбани в пясъчна канара от набатеите сред I век прочие н. е. и IV век. Обектът е прибавен към листата на ЮНЕСКО за международно завещание през 1985 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР