Туристическите пакети за чужбина също са се увеличили с до

...
Туристическите пакети за чужбина също са се увеличили с до
Коментари Харесай

Туристическите пакети за чужбина са поскъпнали с до 20% през последната година

Туристическите пакети за чужбина също са се нараснали с до 20 на 100 през последната година, като растежът се дължи на нарастване в цените на самолетните билети, както и на местата за настаняване по стратегиите, обясниха за “Труд news ” представители на туристическия отрасъл. Ако единствено до преди пандемията екзотични дестинации в Азия и даже в Южна Америка можеха да се намерят на цени до 3500 лв., в този момент същите се оферират на двойно по-високи цени, като повишаването се случи на няколко талази, обясниха от бранша.

Основната причина е, че незабавно след отваряне на границите хората бяха зажаднели за пътувания и безусловно наводниха дестинациите за отмора и пътешествия, а самолетните компании, които по време на пандемията търпяха големи загуби, незабавно се ориентираха към компенсирането им и оптимално възползване от повишеното търсене.

Сред другите трендове на пазара са все по-високите суми за капаро, които изискват организациите при записване на туристи, както и по-кратките периоди, в които пътуващите могат да се откажат от контракта си без солени неустойки. Ако до преди година-две компаниите желаеха 10 на 100 от сумата по договора при записване, в този момент предплатените заплащания са от порядъка на 30-45 на 100. Преди всеобщо в договорите бе записано, че екскурзиантът може да се откаже до 90 дни преди датата на тръгване без неустойки, до момента в който в този момент тези периоди са сведени до няколко дни след записване за пътуването, а всеки отвод по-късно води и до финансови загуби за пътуващите. Причината, която показаха от сектора са точно цените на самолетните билети.

За да намерят по-изгодни предложения за своите клиенти организациите се принуждават да ги резервират оптимално рано, а част от самолетните компании отхвърлят да трансформират имената на пасажерите и парите за непосредствено платения билет се губят, обясниха представители на туроператори.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР